Vrecionová (ODS): Jsem velmi ráda, že Evropský parlament konečně dostal rozum

24.11.2023 11:17 | Tisková zpráva

Evropský parlament odmítl report zelené europoslankyně Sarah Wienerové o udržitelném používání pesticidů.

Vrecionová (ODS): Jsem velmi ráda, že Evropský parlament konečně dostal rozum
Foto: Redakce
Popisek: Veronika Vrecionová

Evropská komise představila návrh nařízení o udržitelném používání přípravků na ochranu rostlin (tzv. pesticidů) v létě 2022, s cílem snížit jejich použití o 50 procent do roku 2030. Návrh měnil stávající směrnici o udržitelném používání pesticidů na nařízení, které by bylo přímo závazné a jednotné pro všechny členské státy. „Zpráva Sarah Wienenerové byla špatná a je velmi dobře, že ji Evropský parlament nakonec odmítl. Penalizovala členské státy, které už roky poctivě snižují objem používaných pesticidů. Znemožňovala jim definovat si citlivé oblasti, kde se pesticidy budou využívat jen omezeně, po svém, dle místních podmínek, protože je chtěla definovat od stolu, celoevropsky, pro všechny stejně,“ říká europoslanec Alexandr Vondra.

„Evropská komise přišla s návrhem snížit používání pesticidů o 50 % a zelená zpravodajka návrh ještě zpřísnila. My jsme se snažili návrh oslabit. Jsem velmi ráda, že Evropský parlament konečně dostal rozum a návrh nakonec zamítl. Mám z toho radost a věřím, že to potěší i naše zemědělce,“ míní europoslankyně Veronika Vrecionová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…