Vsetín: Most na Jasence čeká kvůli havarijnímu stavu demolice, nahradí ho nový

07.06.2021 13:55

Na půl roku trvající dopravní omezení se musí připravit obyvatelé domů v lokalitě U Mrázků na Horní Jasence. Zapříčiní je demolice stávajícího mostu přes potok Jasenka a stavba nového.

Vsetín: Most na Jasence čeká kvůli havarijnímu stavu demolice, nahradí ho nový
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Přes zmíněný most vede jediná silniční spojnice mezi výpadovkou ze Vsetína na Dušnou a zhruba dvacítkou obytných domů ve svahu naproti bývalého jaseneckého lyžařského vleku. „Protože se most nachází v neopravitelném havarijním stavu, je nutná jeho demolice a nahrazení novou konstrukcí. Jedná se o jediný přístupový bod k stávající obytné zástavbě, která se navíc má rozrůstat,“ vysvětlil starosta Jiří Růžička s tím, že zhotovitel prací, jímž se na základě veřejné soutěže stala společnost Porr, převzal staveniště na konci května.

„V první řadě jej čeká stavba provizorního mostu, který vyroste v sousedství toho stávajícího, aby byla i během realizace této akce zajištěna dopravní obslužnost celé lokality. Provizorní dřevěná konstrukce na ocelových nosnících bude mít nosnost 23 tun, což umožní i průjezd vozidel složek Integrovaného záchranného systému nebo svozové techniky technických služeb,“ ubezpečila stavební technička radnice Milada Chudárková.

Následovat bude demolice stávajícího mostu a stavba nového železobetonového s neomezenou zatížitelností. „Veškeré práce by měly skončit v polovině listopadu a z rozpočtu města si vyžádají 5,27 milionu korun bez DPH,“ uzavřel starosta Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …