Výborný (KDU-ČSL): Nic od státu nechtějí, jen mít klid a prostor podnikat bez zásahů

02.07.2021 19:02

Komentář na facebookovém profilu k předvolební kampani koalice Spolu.

Výborný (KDU-ČSL): Nic od státu nechtějí, jen mít klid a prostor podnikat bez zásahů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

KŘÍŽEM KRÁŽEM PARDUBICKÝM KRAJEM #SPOLU

Volby se nevyhrávají z plakátů či billboardů. Je potřeba mluvit s lidmi, poznat jejich starosti i radosti, vyslechnout je, pokusit se pomoci, hledat řešení. Jsem hrdý, že to jako KDU-ČSL i koalice SPOLU děláme. Ve středu jsme strávili doslova celý den v mém Pardubickém kraji. Ráno od šesti před nádražím ČD v Pardubicích i s předsedou KDU-ČSL Marianem Jurečkou. Volební noviny nesou základní informace k naší koalici. Potom krátká zastávka na krajském úřadě k palčivým krajským tématům: doprava, D35 a sociální služby. U nich by se měl stát co učit, včetně víceletého předvídatelného financování! Velký otisk na tom úspěchu mají právě lidovci.

Potom již mezi občany Pardubic, třída Míru je tím přirozeným centrem a řada voličů tam na nás už čekala včetně vynikajícího kavárníka pana Bajera. Odtud jsme s Marianem Jurečkou vyrazili za problematikou lesů či myslivosti na Lesní družstvo Vysoké Chvojno. Následoval pracovní oběd s představiteli krajské Hospodářské komory. Světe div se, nic od státu nechtějí, jen mít klid a prostor podnikat bez zásahů a omezujících opatření státu. Jak jednoduché, ale přesně tohle jako koalice SPOLU máme v programu.

Pokračoval jsem s Petrem Fialou do Vysokého Mýta. Navštívili jsme místní živnostníky a obchodníky, ptali se, jak zvládli covid a jak jim stát (ne)pomohl. Užasnou perličkou bylo krátké zastavení v Muzeu karosářství. Prostě Mýto a Sodomka patří k sobě!

A pak již za Markétou Pekarovou Adamovou na Charitu do Svitav. Nebyl jsem tam poprvé. S napětím nyní čekají na rozjezd mobilní pečovatelské a hospicové péče. Je to moc potřebná a žádaná služba.

Tak snad ta smlouva od VZP bude a vše poběží tak, jak to mají připraveno.

A finále bylo v Litomyšli. V Galerii paní Zoubkové. Kdo by neznal Olbrama Zoubka? A potom setkání s občany na litomyšlském náměstí a dobrá káva s mladými podporovateli koalice SPOLU. Večer už byl pracovní v Pardubicích s volebním štábem. Tak snad je vidět, že tu ZMĚNU myslíme vážně a že bez Vás to nedokážeme. Proto jdeme za Vámi a trávíme s vámi čas. Těším se na další setkání v příštích dnech a týdnech. 

Váš Marek Výborný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.