Vystrčil (ODS): Dostupná veřejná služba? Zapomeňte

03.08.2015 20:11

Andrej Babiš podpořil zrušení 23 územních pracovišť finančních úřadů. Jedná se o další konkrétní ukázku skutečného přístupu k občanům a jejich potřebám.

Vystrčil (ODS): Dostupná veřejná služba? Zapomeňte
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

ODS dlouhodobě bojuje proti růstu byrokracie, současný návrh Andreje Babiše je však krokem špatným směrem. Namísto jednoduché administrativy a snadno dostupných úřadů jsou občané nuceni se zabývat stále větším množstvím předpisů a za úřady cestovat na stále větší vzdálenosti. Takto pružná a efektivní státní správa nevypadá.

„Připadá mi tragikomické, že jako hlavní důvod ke zrušení uvádí Generální finanční ředitelství potřebu lepší komunikace, specializace a práce ve větších týmech. Naše finanční ředitelství není schopno efektivně řídit týmy o pěti až deseti lidech na svých územních pracovištích vzdálených pouze několik desítek kilometrů, a proto je ruší. Tím však bohužel nebojuje proti růstu byrokracie, ale pouze ztěžuje přímý kontakt občanů s úřady, neboť nikdo nebude propuštěn, pouze zaměstnanci z územních pracovišť budou muset dojíždět do práce do jiného města, aby následně za nimi museli dojíždět i občané. Může existovat lepší důkaz, že rozvrat veřejné správy pokračuje a že Ministerstvo financí rozhodně nevnímá občana jako klienta?“ zpochybňuje logiku záměru Generálního finančního ředitelství zrušit od 1. 1. 2016 celkem 23 územních pracovišť FÚ v obcích s rozšířenou působností místopředseda ODS a předseda senátního výboru pro veřejnou správu Miloš Vystrčil.

„Občane, plň si své povinnosti, a pokud něco potřebuješ, tak si za námi pěkně zajeď, nejlépe do bývalého okresního města a hleď se pořádně naučit používat internet. Také si nezapomeň pořídit datovou schránku a běda, jak promeškáš nějaký termín, to si na Tebe posvítíme. Tak se dá stručně charakterizovat nový styl výkonu státní správy v podání Generálního finančního ředitelství,“ zakončil charakteristiku chystaných změn místopředseda Miloš Vystrčil.

Právě z iniciativy starostů Telče, Náměště nad Oslavou a Pacova a senátora Miloše Vystrčila vznikla FB stránka Máme toho dost a prohlášení, ke kterému je možné se připojit.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

4:32 Hájek (STAN): Nejúrodnější půda se už nebude plošně měnit v parcely pro obchoďáky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochraně půdy.