Vystrčil (ODS): Setkání s občany

05.09.2014 14:05

Letní měsíce včetně srpnového superúplňku máme za sebou. Letní dovolené jsou vyčerpány a pomalu začíná nastupovat podzimní rytmus.

Vystrčil (ODS): Setkání s občany
Foto: ods.cz
Popisek: Senátor Miloš Vystrčil

Nedá mi to, abych se v rámci ohlédnutí za prvním pololetím nezmínil o setkáních s občany, která v měsících březen (Telč), duben (Dačice, Brtnice, Slavonice, Třešť, Polná) a červen (Jihlava) proběhla postupně ve všech sedmi městech mého senátního obvodu.

Když jsme v březnu začínali organizovat první setkání se senátorem v Telči, nebyli jsme schopni úplně odhadnout zájem o účast ani témata. Osobně jsem spíše předpokládal, že zájem nijak velký nebude. Kromě jiného i proto, že pokud si se mnou někdo potřebuje domluvit osobní schůzku, není to nijak komplikované. Stačí zavolat (kontakty na www.vystrcil.cz ) a po nalezení vhodného termínu (to může chvíli trvat) se setkání na domluveném místě uskuteční.
Pokud bych měl nyní stručně celkově shrnout výsledky setkání se senátorem, potom si odnáším následující poznatky:

Komunální (městská, obecní) politika lidi zajímá a rádi a aktivně o ni diskutují. Pokud se setkání zúčastnil i starosta (Telč, Dačice, Brtnice, Polná, Jihlava), účastníci setkání často využívali právě jeho přítomnosti k diskusi o místních problémech.

Poměrně zajímavé byly debaty o možnostech spojení obcí a měst v území za účelem společné podpory rozvoje. Zejména na Dačicku a Slavonicku jsem cítil, že nejsou spokojeni s pozorností, která je těmto lokalitám z úrovně kraje nebo státu věnována.

Při diskusích o té tzv. velké politice bylo zřejmé, že se politici obecně netěší příliš velké důvěře a byla cítit i určitá skepse k možnostem změn či nápravy. V některých případech jsme se dostali i k diskusi o fungování Senátu, jeho potřebnosti, efektivitě fungování apod. Zde bylo často poznat, že některé pravomoci, výsledky fungování a role Senátu zůstávají normálním občanům utajeny nebo jsou docela zásadně zkresleny. Považuji to za logické. Normální člověk nemá čas na to, aby studoval podrobnosti fungování ústavních institucí. Je to spíše věcí samotné ústavní instituce, jakým způsobem její představitelé vystupují a jaký obraz o sobě vytváří.

Kdybych si měl pro sebe výsledek všech setkání vyhodnotit, potom přes zpravidla nepříliš početnou účast považuji jejich organizaci za užitečnou. Za rok zkusíme vše zopakovat a uvidíme. Již jen samotné meziroční porovnání průběhu a zájmu může být zajímavé. Mějte se pěkně a hezký zbytek léta.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.