Zábranský (Piráti): Dotace hlavního města podpoří výstavu dostupného bydlení v městských částech

26.01.2020 16:41

Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválilo poskytnutí dotací z Fondu rozvoje dostupného bydlení městské části Praha – Ďáblice ve výši 17 milionů korun a městské části Praha – Lysolaje ve výši 89 milionů korun. Finanční prostředky budou využity k podpoře vybudování bytových domů.

Zábranský (Piráti): Dotace hlavního města podpoří výstavu dostupného bydlení v městských částech
Foto: Piráti
Popisek: Adam Zábranský

„Fond rozvoje dostupného bydlení je určen primárně pro rozšiřování bytového fondu města určeného pro nájemní bydlení. V případě Ďáblic a Lysolají navazujeme na práci započatou v minulém volebním období, kdy zastupitelstvo financování těchto projektů přislíbilo. Jedná se o stavbu bytových domů, které budou dlouhodobě sloužit k dostupnému bydlení pro potřebné profese, mladé rodiny, seniory a zdravotně znevýhodněné občany,“ uvádí radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

V případě městské části Praha – Ďáblice jde o dotaci výstavby bytového domu Akcíz se čtrnácti byty, který bude sloužit k pokrytí potřeb bydlení pro různé skupiny obyvatel. Hlavní město také dofinancuje v Lysolajích projekt „Dolina město jinak“. Z 26 vybudovaných bytových jednotek bude pět trvale pronajímáno na základě návrhu hlavního města Prahy žadatelům, kteří vykonávají pro město potřebné profese či zájemcům z řad seniorů nebo zdravotně postižených občanů. Pro nájemníky se sníženou schopností pohybu bude uzpůsobeno šest bytů.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.