Zachariaš (KSČM): Jak šéfka úřadu k levnému bydlení přišla

20.02.2018 21:07

Žijete v nájemním bytě? Pak zřejmě vaše náklady na bydlení tvoří nemalou část celkových výdajů.

Zachariaš (KSČM): Jak šéfka úřadu k levnému bydlení přišla
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Ostatně, tak tomu je i pokud máte svůj byt či dům zatížený hypotékou. A vlastně, i když patříte k těm šťastlivcům, jejichž bydlení není zatíženo jakýmkoli dluhem, tak na něj měsíčně padnou nemalé prostředky.

Zato šéfka úřadu Státního zdravotního ústavu Jitka Sosnovcová s nadprůměrným příjmem se starostmi o cenu bydlení trápit nemusí. Za byt v Praze na pomezí Vinohrad a Vršovic o velikosti přes 50 metrů čtverečních platí 960 Kč. A to včetně energií. Skutečně slyšíte dobře – necelá tisícikoruna i s elektřinou, vodou a teplem. Myslím, že by bylo morální, aby paní ředitelka doplatila poslední roky pronájmu bytu na cenu obvyklou. Mimochodem, srovnatelné byty v dané lokalitě se k pronájmu nabízí kolem 15 tis. Kč. Nejlevnější jsem našel za 9 tis. korun měsíčně.

Vnímám to jako plivnutí do tváře všem lidem, pro které je dnes nedosažitelná jakákoli forma bydlení, ale i daňovým poplatníkům, kteří v podstatě sponzorují bydlení jedné šéfky úřadu. Nedivím se, že je v tomto ohledu stát nejhorší hospodář, když hospodaří tímto způsobem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

15:14 Ministr Válek: Jak zajistit a poskytnout dětem dietní stravu

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k nové metodice poskytování dietní stravy v rámci šk…