Zachariaš (KSČM): Odejděte, škodíte občanům i Brnu, primátore

29.05.2016 6:31

Aktivity, které v Brně v rámci tzv. smíření se sudetskými Němci organizuje primátor Vokřál, jsou opravdu plivnutím do tváře všem, kteří působení sudetských Němců v bývalém Československu prožili.

Zachariaš (KSČM): Odejděte, škodíte občanům i Brnu, primátore
Foto: kscm.cz
Popisek: KSČM - logo

Naši prarodiče a rodiče opouštěli své domovy s uzlíčkem věcí, které si stačili sbalit, a sudetské Němce vůbec netrápilo, že z domků a usedlostí vyhnali ty, kteří zde žili desítky let. Během pár hodin se z lidí staly oběti zvůle a násilí bez střechy nad hlavou, s nejasnou perspektivou dalších dnů. V srdcích těch, kteří si tímto peklem prošli, není možné hledat odpuštění a smíření. Někteří totiž zemřeli již cestou do vnitrozemí steskem a pocitem nespravedlnosti, že jejich domovy začali obývat agresoři. A proto absolutně nesouhlasím s iniciativami brněnského primátora, jenž se stará o všechno jiné, nežli o věci prospěšné občanům Brna. Představitel města v roli primátora by měl řešit rozpadlou koalici, kde takto působící politik je pro nás přítěží táhnoucí Brno ke dnu. A proto již bylo dost všech »kotrmelců« v podání primátora Vokřála. Je nejvyšší čas odejít z této funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

21:10 Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.