Zajíček (ODS): V boji s klimatickými změnami je potřeba postupovat s rozumem

11.08.2021 8:38

Magistrátní koalice vedená Piráty si prosadila svůj nerealistický klimatický plán, hovoří o snižování emisí ve městě, zavádění mýtných poplatků nebo elektrifikaci autobusových linek, přesto má ale v úmyslu místo elektrických autobusů nakoupit až 253 dieslových vozů pro MHD za 2 miliardy korun.

Zajíček (ODS): V boji s klimatickými změnami je potřeba postupovat s rozumem
Foto: ODS
Popisek: ODS

„Potvrzuje se tak názor pražské ODS, že v boji s klimatickými změnami je potřeba postupovat s rozumem. Město potřebuje mít ve svém vozovém parku i autobusy nezávislé na elektřině, aby bylo schopné reagovat na neočekávané situace, během kterých bude potřeba zajistit náhradní dopravu za tramvaje, metro nebo železniční dopravu. I když jsou v dopravních podnicích naftové autobusy postupně nahrazovány vozy na CNG nebo elektrobusy, pořizují si je nebo ponechávají i jiná česká města jako zálohu při výlukách nebo aby vyhověla požadavkům krizových štábů disponovat evakuačními autobusy, které je možné natankovat třeba z nouzových zásob pohonných hmot. Byli bychom proto šťastnější, kdyby koalice vládnoucí na pražském magistrátu začala konečně zapojovat podobnou racionalitu i v dalších jejích činnostech, řešila reálné problémy Pražanů a neohrožovala fungování města,“ připomněl předseda klubu zastupitelů pražské ODS Zdeněk Zajíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

10:21 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu na odvolání Luboše Xavera Veselého z funkce …