Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr

23.05.2024 10:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu na odvolání Luboše Xavera Veselého z funkce člena Rady České televize

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Ten dvojí metr už je alarmující kilometr
Foto: Archiv PL
Popisek: Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová

O dvojím “kilometru” aneb Novodobá “politická” měřítka na úrovni rudých knížek. Měli bychom se stydět... A co se tak bát, že se to ZASE vrací?!

Kdekdo do Luboše Xavera Veselého v těchto dnech buší, ale já mám pro něj nejen pochopení, ale velké uznání a respekt. Protože jsem tak trochu “v tom” - a znám to. On to ale tentokrát byl, kdo nastavil dnešní samozvané elitě obrovské zrcadlo z Vesničky mé střediskové. A zariskoval k tomu vlastní kůži, po které mravokárci začali hned skákat. Sešlo se to ale tak hezky, že to vyznělo, ač nechtěně, novodobě česky. Zkrátka ona elita si naběhla. A nejen to.

Takže to shrňme:

  1. Poslanci odmítli zařadit do svého programu bod, v jehož rámci by mohli odsoudit čin vraha - atentát na premiéra Roberta Fica.
  2. Ale pozor… Poslanec navrhuje, rozezlen, zařadit naopak bod na program výboru, jehož obsahem by byl návrh na odvolání Luboše Xavera Veselého z funkce člena Rady České televize. “Zaútočil” - slovem - na političku.

Chápete přece ten rozdíl…

Vrah, který chtěl zastřelit demokraticky zvoleného premiéra, si podle koalice nezaslouží ani výrokem odsoudit. Jak by taky ne, když cílem byl Robert Fico - na toho se střílet asi může, neb ten není “jejich”. To je nepřítel.

Ale pozor - Luboš Xaver Veselý sice nestřílel, ale “neuvěřitelně” se provinil, když se slovem! dotkl cti názorově správně zařazené Magdy Vášáryové. Tedy na program s ním, a nejlépe ho hned odvolat! Je to přece “naše” politička, to si dovolil moc.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Paní Hamplová, děkuji za Vaší práci!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHermína , 23.05.2024 10:51:00

|  5 |  0

Další články z rubriky

Senátor Czernin: Korespondenční volby. Právo volit je jedno ze základních občanských práv

8:14 Senátor Czernin: Korespondenční volby. Právo volit je jedno ze základních občanských práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenčním volbám.