Zajíčková (ODS): Praha 5 prodlouží ostrahu parků. Profesionální agentura navíc ohlídá i jejich vybavení

08.09.2021 12:18

Sady na Skalce, Husovy sady a Mrázovku bude nadále monitorovat profesionální bezpečnostní agentura. Hlídky personálně posílí.

Zajíčková (ODS): Praha 5 prodlouží ostrahu parků. Profesionální agentura navíc ohlídá i jejich vybavení
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Dlouhodobý problém s využíváním parků drogově závislými a nepřizpůsobivými osobami řeší Praha 5 ve spolupráci s městskými strážníky i vlastními silami. Pochůzky členů bezpečnostní agentury se osvědčily a teď navíc personálně posílí. 

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí

„Nově budou v parcích dohlížet na pořádek dvoučlenné hlídky, které budí ještě o něco větší respekt. Navíc se postarají i o kontrolu mobiliáře, herních prvků, odpadkových košů, veřejného osvětlení a podobně,“ vysvětluje místostarosta pro správu veřejného prostranství a zeleně Lubomír Brož.

“Záleží nám na tom, aby se obyvatelé Prahy 5 cítili bezpečně, proto děláme maximum toho, co můžeme. Je skutečností, že některé naše parky bezpečnou zónou nejsou. Jedná se především o parky v blízkosti kontaktních center. Přítomnost ostrahy může pocit bezpečí zvýšit a zároveň je i prevencí,“ doplňuje starostka MČ Praha Renáta Zajíčková, která zároveň dlouhodobě tlačí na Magistrát hlavního města, aby urychleně hledal řešení kvůli nízkému počtu kontaktních center na území metropole.

Ostraha parků bezpečnostní agenturou je prodloužena až do konce října letošního roku. Na podzim a v zimních měsících nejsou kvůli chladnému počasí parky vyhledávaným místem narkomanů a zvýšená ostraha není většinou potřeba.

„V chladnějším období vystačí pravidelné hlídky strážníků. My si v tomto období vyhodnotíme přínos soukromé ochranky a zvážíme její nasazení zase na jaře příštího roku,“ dodává místostarosta Lubomír Brož.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace