Zajíčková (ODS): Předškolní děti se staly rukojmím ve vyhroceném osobním sporu

30.08.2022 20:44 | Tisková zpráva

Městská část Praha 5 uspořádala tiskovou konferenci, na které se vymezila proti nepravdám, uvedeným v zavádějící reportáži TV Nova.

Zajíčková (ODS): Předškolní děti se staly rukojmím ve vyhroceném osobním sporu
Foto: ods.cz
Popisek: Renáta Zajíčková

Rada městské části ve svém usnesení také reaguje na nová a závažná zjištění v kauze MŠ Kroupova a pro rozptýlení veškerých pochybností zřizuje nezávislou kontrolní komisi odborníků. Možnost nominovat její členy nabídne také opozičním zastupitelům.

„Předškolní děti se staly rukojmím ve vyhroceném osobním sporu. Vyslyšela jsem proto prosby rodičů a do sporu vstoupila jako mediátor se snahou o zklidnění situace. Chceme rozptýlit veškeré pochybnosti, proto jsme se rozhodli zřídit pracovní skupinu složenou z pracovníků úřadu MČ Praha 5, odborníků z oblasti hygieny a také z oblasti vyhodnocování kvality předškolního vzdělávání. Úkolem komise bude zajistit celkový audit činností vykonávaných MŠ Kroupova. Aby byla zajištěna nezávislost komise, možnost nominovat členy nabídneme také opozičním zastupitelům,” komentuje postup radních městské části starostka a poslankyně Mgr. Renáta Zajíčková.

Na řadu nestandardních kroků provázejících medializovanou kauzu upozorňují rodiče dětí, kteří podporují ředitelku školy: „Už od vypuknutí kauzy na jaře je zjevné, že za masivní medializací stojí jeden člověk. Manžel jedné ze dvou učitelek, kterým nebyla prodloužena pracovní smlouva. Pan Štěrba je zaměstnán v médiích, a nejenže je schopen protlačit kauzu ve formě reportáže na TV NOVA (červen), ale dokonce dovede zařídit načasovanou medializaci kauzy v nejméně sedmi médiích, a to teď těsně před koncem prázdnin, kdy jsou děti s rodiči na prázdninách a pokusům o likvidaci vedení školky mohou jen těžko bránit,” zaznělo v prohlášení, které podepsalo několik rozhořčených rodičů v čele s Ing. Romanem Bémem.

Na tiskové konferenci také zaznělo stručné vyjádření k nepravdivým informacím:

  • igelitové pytle nesloužily k servírování > sloužily k uchování příloh v době výdeje
  • nahlášený problém netrvá > byl vyřešen okamžitě (v listopadu 2021)
  • k problému nedocházelo 10 let > hygiena uvádí období mezi lety 2020 a 2021
  • akreditovaná laboratoř nepotvrdila ohrožení zdraví dětí
  • starostka Zajíčková odmítla nařčení, že ředitelku MŠ osobně zná

Ředitelka školy během tiskové konference uvedla, že je jí vyhrožováno. Předložila emailovou komunikaci, ve které je na ní vyvíjen nátlak fiktivní obžalobou. Ta byla vyhodnocena Advokátní komorou jako zneužití jména uvedeného advokáta.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

„Jakmile přišla fiktivní obžaloba bylo mi telefonicky vyhrožováno. Bylo mi řečeno, jestli nemám čisté svědomí, abych si sehnala dobrého advokáta. Dále mi bylo řečeno, že do deseti dní budu předvolaná na policii, což se nestalo. V červnu na mě bylo podané trestní oznámení a přijela za mnou kriminální policie. Po podání výpovědi mi bylo sděleno, že se nejedná o případ k dalšímu vyšetřování a policie jej ukládá,“ říká ředitelka mateřské školky Mgr. Zuzana Legnerová.

Starostka městské části Praha 5 reagovala také na mediální tlak a reakce Pirátů, kteří se bez minimální snahy o ověření faktů této neprofesionální a bulvární reportáže chopili ve snaze zatáhnout do kauzy také ji, starostku městské části a radní pro školství.

„Jsem šokována přístupem primátora Hřiba, který bez minimální snahy o ověření faktů na svých sociálních sítích šíří vyvrácené nepravdy. Je naprosto nepřijatelné, aby takto hrubě neprofesionálně a ke škodě dětí přistupoval právě primátor a předsedkyně výboru pro sociální politiku hlavního města. Právě oni by v dnešní složité době měli být těmi, kteří nabídnou pomoc, projeví snahu o rychlé řešení problému. Je s podivem, že se pan Hřib a paní Horáková takto aktivně nevěnují daleko závažnějšímu problému, který denně ohrožuje bezpečnost tisíců dětí v okolí našich škol a školek. Prahu 5 trápí nárůst narkomanů ve veřejném prostoru, roky žádáme primátora o pomoc. Právě jejich zoufalou nečinností síť protidrogových center v metropoli kolabuje. Pokud tento problém nezačneme řešit, bude to mít dalekosáhlejší následky, než rok vyřešené selhání jednotlivce,” dodává starostka Zajíčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

10:04 Dostál (Stačilo!): Zdravotní pojišťovny péči nezajišťují a ministr Válek to po nich nevymáhá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke zdravotnictví.