Zálom (Svobodní): Extrémní levice nemizí

17.05.2021 21:02

Před sto lety vznikla Komunistická strana Československa. Myslím, že tohle výročí by nemělo jen tak zapadnout. Například proto, že tehdy to také nevypadalo, že jednou bude tahle strana držet ve svých pařátech celý stát.

Zálom (Svobodní): Extrémní levice nemizí
Foto: Archiv LZ
Popisek: Luboš Zálom, lídr koalice Svobodných a Soukromníků, Středočeský kraj

A i když dneska síla komunistické strany klesá, preference padají a možná komunisté i opustí sněmovnu, extrémní levice nemizí. Vstávají noví bojovníci. Liší se jen barvou vlajky. Liší se základními výchozími knihami. A liší se kontextem doby.

Ale mají stejnou zapálenost a odhodlanost řídit společnost, tvořit “nového člověka”, měnit společnost ke svému obrazu ve jménu své ideologie, i kdyby měli jít přes mrtvoly. Třebaže to zatím vypadá, že právě ten kontext doby jim nedovolí zajít tak daleko.

Nicméně, věděli lidé v roce 1946, co je čeká? Že zítra se bude pod rudou vlajkou tančit všude? Bude se nám vesele tančit, jak budou Piráti, novodobí bolševici, pískat?

Luboš Zálom, místopředseda strany

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.