Zámečník (KDU-ČSL): Aktivní odpočinek pod hruškami. Tornádem zasažený park promění studenti

22.02.2022 20:41

Odpočinkové zóny kolem rybníka s molem, dětské, workoutové a fotbalové hřiště, ohniště, hruškový sad i lesopark.

Zámečník (KDU-ČSL): Aktivní odpočinek pod hruškami. Tornádem zasažený park promění studenti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo KDU-ČSL

Tak by mohl nově vypadat park Na Zahajce v Hruškách na Břeclavsku, který loni v červnu zničilo tornádo. Jeho revitalizaci na více než šesti hektarech měli v soutěži za úkol namyslet studenti z Ateliéru biotechniky na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Lednici. 

Anketa

Vyeskaluje nová situace kolem Donbasu do konfliktu evropského formátu?

6%
91%
hlasovalo: 8717 lidí

Slavnostního vyhlášení výsledků soutěže se v pondělí 21. února 2022 zúčastnil náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Zámečník. Zvítězil návrh Jany Dynkové, Marie Kačalové, Johany Kratochvilové, Zuzany Ottové, Kristýny Teskové a Terezy Vaškové. „Líbí se mi, jak je komplexní, myslely opravdu na všechno. Na své si tam přijdou děti, sportovci i ti, co hledají klidný relax. Tornádo s sebou vzalo všechny stromy a zůstala po něm jen spoušť. Jsem rád, že se do obce postupně bude vracet zeleň. Místním bych moc přál tak krásný centrální park,“ prohlásil náměstek Jan Zámečník.

Do soutěže se zapojilo pět studentských týmů. Cílem bylo vyhotovit studii a dokumentaci pro územní řízení. Návrhy zpracovávaly od září, před Vánoci je představily i tamním občanům. S porotci z nadace Partnerství, Proměny a Via pak vybrali zástupci univerzity nejlepší řešení, které by se mělo realizovat na podzim. První tři místa dostanou odměnu.

Vítězný návrh si teď převezmou další specialisté, kteří budou hledat cestu, jak jej zrealizovat. „Mám z toho velkou radost. Šlo vidět, že byli studenti motivovaní a bavila je práce na reálném projektu,“ zhodnotil za pořadatele Přemysl Krejčiřík z Ústavu biotechniky zeleně.

Videoprezentaci vítězného návrhu si můžete prohlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…