Zaorálek (ČSSD): Před volbami nikdo nepřizná, že bude zvyšovat daně

05.09.2021 15:42 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k příklonu hnutí ANO k pravici

Zaorálek (ČSSD): Před volbami nikdo nepřizná, že bude zvyšovat daně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Po posledních sněmovních volbách jsem v rámci povolebních jednání cítil ze strany ANO zájem dělat politiku s ODS. Dnes hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák z ANO neustále opakuje, že by chtěl otočit kormidlo skutečně doprava. A není z politiků ANO sám.

Co by takové otočení kormidla vládní politiky doprava ale znamenalo? Dnes se vám nikdo před volbami nepřizná, že bude zvyšovat daň z přidané hodnoty a budou tak dražší základní potraviny, vyšší nájmy a ceny energie. Nebo že se budou privatizovat veřejné služby. Jenže obojí jsme u pravicových vlád už zažili.

Pravicová koalice SPOLU také pořádně neřeší příjmy státního rozpočtu. Odmítají např. návrhy ČSSD na zavedení progresivního zdanění, kdy by bohatí přispívali do rozpočtu více. Prý trestáme úspěšné. Je to nesmysl. Progresivní zdanění je naprosto běžné na západ od nás, například i v sousedním Německu. Pokud tak koalice SPOLU slibuje prozápadní politiku, mohli by začít u daní.

Více o tom, jak zásadní jsou nadcházející volby, i o programu ČSSD si můžete přečíst v rozhovoru nebo poslechnout v podcastu PoliTalk ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.