Zdechovský (KDU-ČSL): Nejhorší zklamání - setkání se zastánkyněmi tzv. ženských práv a ekologickými aktivisty

28.01.2019 6:28

Co považuji za svůj osobní úspěch na půdě EP a co mě naopak zklamalo

Zdechovský (KDU-ČSL): Nejhorší zklamání -  setkání se zastánkyněmi tzv. ženských práv a ekologickými aktivisty
Foto: red
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

Za největší úspěch nejen můj, ale i celého mého týmu, považuji to, že jsem si mnohokrát mohl ověřit, že když je člověk aktivní a systematicky pracuje, dá se hodně věcí změnit a nemají tak pravdu euroskeptikové, kteří říkají, že EU nelze reformovat, a proto je jediné řešení z ní odejít. Pohnulo se s řadou témat. Např. s řešením dvojí kvality potravin, Komise se už na můj podnět zabývá zabráněním šmejdským praktikám jako je stáčení kilometrů, přijala se různá protiteroristická opatření, ochrana hranic, automatické sdílení daktyloskopických databází nebo jsem třeba zastavil automatické přijetí návrhu Dublin IV do trialogu. do trialogu. Tehdy bylo potřeba během 24 hodin sesbírat podpisy od minimálně 76 europoslanců (10 % ze 751) a dali jsme během 6 hodin a měli 89 poslanců. Tu proceduru nikdo do té doby nepoužil, protože jim podmínky přišly nereálné a i všechny další pokusy zatím ztroskotaly.

Pak jsem rád, že jsem z pozice europoslance mohl pomoci mnoha konkrétním lidem, ať už to byl misionář Petr Jašek vězněný v Súdánu, válečný novinář Radan Šprongl zadržený v Thajsku, kamioňáci, obyčejní lidé přicházející o děti v řadě států a mohl bych ještě dlouho pokračovat. Těch věcí, které se mi s mým týmem podařilo, byla spousta.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Naopak mě zklamalo, že v řadě témat se uvažuje ideologicky, nikoliv racionálně. Asi nejhorší zklamání pro mě je ze setkání se skupinami zastánkyň tzv. ženských práv nebo s ekologickými aktivisty. Řada těchto lidí místo práv někoho spíš řeší své nevyřešené problémy s někým. Nezajímají je fakta. Prosazují věci ideologicky a v řadě témat je to hodně na škodu, protože pak vzniká alergie nejen na celou Evropskou unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce