Zdechovský (KDU-ČSL): V Norsku bojuje Eva Michaláková i za naše rodiny

20.01.2015 19:10

Před nedávnem jsem zde vyměnil svůj oblíbený citát:"Věř ve vítězství a vítězství uvěří v Tebe", za jiný citát:"Slepec není ten, kdo nevidí, ale ten, kdo nechce vidět".

Zdechovský (KDU-ČSL): V Norsku bojuje Eva Michaláková i za naše rodiny
Foto: Mgr. Tomáš Zdechovský
Popisek: Mgr. Tomáš Zdechovský

Tak trochu mi totiž připomíná kauzy českých rodičů v Norsku z pohledu diskutujících na webech a sociálních sítích. Díváme se na ně skrze prsty a často s pohrdáním, že si za to vlastně mohou sami. Tento způsob myšlení je však k nim nespravedlivý a mylný. 

Tak jako nemůže oběť za trestný čin, tak stěží budou moci rodiče za to, že uvízli v síti systému, který je odlišný od toho, jak ho známe v České republice. Kauza českých dětí odebraných v Norsku na základě pochybných důkazů ukazuje na hlubokou nemoc současné společnosti, která si zahrává s touhou být bohem s neomezenými možnostmi.

Pod rouškou ochrany někoho práv porušujeme práva jiných a zavádíme mechanismy působící křivdy a bolest. Namísto bránění skutečných obětí násilí a tyranie, jsou zde uměle vymýšleny případy, kdy by tomu takto mohlo být. Chyby systém neodpouští nikdy a nikomu.

Je rozdíl mezi tím, když odebereme dítě drogově závislé matce nebo alkoholikovi a tím, když o dítě přijde normální rodina, která je však něčím „jiná“. A proč si nepřipomenout známý fakt, že největší mravokárci v oblasti rodičovské výchovy jsou často nejhoršími rodiči. Nikdo se nepozastavuje problémy případnými problémy v náhradních rodinách. Sociální systém je postavený na tom, že každý biologický rodič je prostě horší jak pěstoun.

Měl jsem možnost Evu Michalákovou včera poprvé potkat a strávit s ní nějaký čas povídáním si. Obrovsky před ní smekám a před její vytrvalostí. Tato obyčejná a skromná žena mi tak trochu připomíná filmovou hrdinku Sophií ve 21. století, nebo spíše Lolu, běžící o život. Proti všem a především proti propracovanému systému, který nedává moc šancí na opravu. A proto si nemyslím, že její snažení je pouze osobní boj za práva svých dětí, ale dalších českých rodin. A to nejen těch, kteří dnes žijí spokojeně v České republice a zdánlivě se jich to netýká…

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Zdechovský - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.