Zelení: Žádáme účinnější regulaci zbraní

12.03.2024 23:08 | Ze sítí

Výzva k zásadnímu zpřísnění zbraňové legislativy, publikovaná na veřejném facebookovém profilu strany

Zelení: Žádáme účinnější regulaci zbraní
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Strana zelených vyzývá k zásadnímu zpřísnění zbraňové legislativy, proti současnému trendu liberalizace, který přibližuje Česko k modelu USA s častými lidskými tragédiemi.

Anketa

Zaslouží si zemědělec, který vysypal před Úřad vlády hnůj, trest?

3%
96%
hlasovalo: 18614 lidí

Aktuálně projednávaná vládní novela zákona o zbraních a střelivu podle Strany zelených nepřináší významné změny a stále umožňuje situaci, v níž si mohl jedinec v loňském roce legálně nakoupit řadu nebezpečných zbraní a nevzbudil tím pozornost úřadů. Vložení odstavce do zákona, zaručujícího právo na nabývání, držení a nošení zbraní, znemožňuje přísnější výklad pravidel a jde proti snaze o přiblížení k přísnějším modelům zbraňové kontroly, například ve Velké Británii.

Zelení navrhují zpřísnit podmínky pro jejich držení včetně trvalého odebrání zbraní a zbrojního průkazu při určitých porušeních, jako je konzumace alkoholu, drog či nenávistné chování na sociálních sítích.

Není možné nadále ustupovat zbraňové lobby, jak to činí současná vláda a většina politiků v parlamentu. Není pravda, že naše zbraňová legislativa je „vyvážená“, pokud umožňuje jedinci legálně získat tolik zbraní, kolik měl pachatel tragédie na filozofické fakultě. Zelení stojí jednoznačně na straně přísnější regulace zbraní.

Celé stanovisko naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…