Zelení kritizují postup ústeckého magistrátu v případě uzavíraných ubytoven

24.06.2018 12:56

Magistrát města svým rozhodnutím vyhlásit bezdoplatkové zóny spustil vlnu reakcí na něž nebyl v žádném případě připraven a tak se mu populistický krok, který přišel pár měsíců před volbami může zle vymstít.

Zelení kritizují postup ústeckého magistrátu v případě uzavíraných ubytoven
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Magistrát města svým rozhodnutím vyhlásit bezdoplatkové zóny spustil vlnu reakcí na něž nebyl v žádném případě připraven a tak se mu populistický krok, který přišel pár měsíců před volbami může zle vymstít. Bohužel oběti nemusí být jen politické, v sázce je také osud několika desítek seniorů, invalidů a dětí.

Oproti dvojici Madar – Nechybová je pan Čunek se svým rozhodnutím vystěhovat lidi za pomyslné hradby města do kontejnerů ještě sociálně citlivým člověkem, tandem z Ústí, žádnou krizovou variantu nemá. “Primátorka se ohání tím, že je lidem poskytováno sociální poradenství, to je asi jako kdyby se v oblasti hladomoru pořádaly kurzy vaření” komentuje postup magistrátu krajský předseda Zelených Petr Globočník.

Vedení Zelených Ústeckého kraje apeluje na vedení města Ústí nad Labem, aby zajistilo krizové bydlení pro dotčené obyvatele, zvážilo možnost přechodného provozování ubytoven a neprodleně vybudovalo systém prostupného sociálního bydlení ve městě.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.