Zelení schválili na sjezdu principy jednání o spolupráci

13.02.2023 22:21 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sjezdu Strany zelených

Zelení schválili na sjezdu principy jednání o spolupráci
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Brněnský sjezd Strany zelených řešil strategii strany pro evropské a senátní volby v následujícím roce. “Chceme jednat o možné spolupráci zejména s Piráty a ČSSD, v úvahu připadá i samostatná kandidátka. Pro tu bychom chtěli získat zejména osobnosti z občanské společnosti,” uvedla spolupředsedkyně Magdalena Davis.

Zelení si na sjezdu schválili principy, podle kterých chtějí jednat o spolupráci. Vedle důrazu na prosazování zeleného programu a řešení dopadů energetické krize na občany se v nich objevuje i požadavek, aby v případě zvolení směřoval jejich zástupce do frakce Greens/EFA.

“Evropské volby jsou v Česku brány jako méně důležité, ale v současnosti čelí Evropa několika krizím, které můžeme řešit jen společně. Proto jsou ve skutečnosti velmi důležité. Velmi záleží na tom, kdo bude mít v Evropské unii silnější slovo a jakou spolupráci bude prosazovat. Pro nás tedy není otázka zda méně nebo více Evropy, ale zda budeme mít Evropu, která bude schopná řešit ekologické, sociální nebo bezpečnostní problémy,” uvedl spolupředseda Michal Berg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.