Zelení v Moravskoslezském kraji mají nové vedení

29.10.2019 12:04

Zástupci moravskoslezských Zelených se sešli v sobotu 5. října v Novém Jičíně na krajské konferenci, během níž si zvolili nové vedení.

Zelení v Moravskoslezském kraji mají nové vedení
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

V čele Krajské organizace Strany zelených Moravskoslezského kraje v příštích dvou letech společně stanou spolupředsedkyně Martina Dušková a spolupředseda Ondřej Syrovátka ze základní organizace Nový Jičín. Pětičlennou Radu krajské organizace doplní Pavel Kadlec, René Šmotek a Jakub Valihrach ze základní organizace Ostrava.

Nové vedení čeká především příprava na volby do krajského zastupitelstva, které proběhnou na podzim 2020. Zelení se v nich chtějí zaměřit na některé z nejpalčivějších problémů našeho kraje, jako je zlepšení péče o lesy a zemědělskou krajinu, hospodaření s vodou či ekologicky šetrné řešení odpadů.

Spolupředsednictví je model vedení běžný v evropských zelených stranách. Odráží politický styl založený na hledání konsensu charakteristický pro zelenou politiku. Důležitým aspektem je také vyvážený podíl mužů a žen na rozhodovacích procesech, protože rozmanitost zkušeností a odlišných pohledů přispívá k dosahování kvalitnějších rozhodnutí. Zelení proto rovněž aktivně podporují větší zapojení žen do politiky.

„Moravskoslezský kraj trápí řada ekologických problémů počínaje jedním z nejhorších ovzduší v republice po umírající lesy v důsledku sucha a změn klimatu. Vidím zde ale také obrovský potenciál místních lidí a věřím, že společně můžeme problémy zvládnout. Čeští Zelení jsou součástí evropské zelené rodiny a díky tomu můžeme čerpat inspiraci při hledání řešení ze zkušeností s úspěšnou transformací uhelných regionů jinde v Evropě. Ve spolupráci je naše síla,“ říká nová spolupředsedkyně Martina Dušková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…