Ženíšek (TOP 09): Neváhal jsem ani vteřinu

09.05.2022 12:45 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k cestě na Ukrajinu

Ženíšek (TOP 09): Neváhal jsem ani vteřinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Ženíšek

Jsem si jist, že na tento týden nikdy nezapomenu. Poté co Sněmovna odhlasovala ukončení stavu pandemické pohotovosti, se naskytla příležitost jet na pracovní cestu na Ukrajinu. Neváhal jsem ani vteřinu. Ukrajina je země, které je stále třeba vyjadřovat podporu a vděk za to, že brání i nás a celou Evropu.

Část jednání se musela pro často houkající sirény odehrát v suterénech budov, o to pak byly rozhovory s mnohými vrcholnými ukrajinskými představiteli neformálnější a osobnější, ať už s ministrem zahraničí Dmytrem Kulebou, představiteli a poslanci ukrajinského parlamentu, vicepremiérkou pro evropskou a euroatlantickou integraci Ukrajiny Olgou Stefanishynou či starostou Kyjeva Vitalijem Kličkem.

Právě ten vyjádřil světu svůj dík za civilní i vojenskou pomoc, které se Ukrajině dostává, nicméně by byl podle svých slov mnohem radši, kdyby této pomoci nebylo vůbec zapotřebí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…