Židek (Piráti): Kraj podpoří dotacemi vodovod i kanalizaci

10.06.2023 14:04 | Tisková zpráva

Poskytnutí dvou účelových dotací v celkové částce 6,6 milionu korun z Fondu ochrany vod Libereckého kraje schválila krajská rada. Finanční prostředky poputují do obcí Volfartice Nová Ves a Vrchovany. Oba projekty jsou v souladu s Plánem rozvoje vodovodů a kanalizací Libereckého kraje.

Židek (Piráti): Kraj podpoří dotacemi vodovod i kanalizaci
Foto: Piráti
Popisek: Václav Židek

„Poskytnutím účelových dotací chceme podpořit ochranu vodních zdrojů a udržitelný rozvoj v regionu. Zvyšování kvality života v kraji je naší prioritou a proto věřím, že dotace obcím Volfartice a Vrchovany přinesou zlepšení kvality života obyvatel i zlepšení stavu povrchových vod. Liberecký kraj na posílení infrastruktury vodního hospodářství pracuje dlouhodobě a systematicky tak, aby byl život v regionu udržitelný,“ uvedl Václav Židek, radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Cílem projektu ve Volfarticích je dokončit stavu vodovodu v Nové Vsi a vyřešit tak problém s vysychajícími studnami, které jsou tam v současné době jediným zdrojem pitné vody. Jedná se o druhou etapu stavby navazující na etapu zkolaudovanou v roce 2006. Liberecký kraj poskytne dotaci ve výši 3 000 000 korun, což je 27,89 % z celkových způsobilých výdajů.

Do Vrchovan poputuje dotace na stavbu 1439 metrů kanalizační stoky a čističky odpadních vod. Individuální dotace činí 3 600 000 korun, tedy 9,79 % z celkových způsobilých výdajů. Obci se na svůj projekt podařilo navíc získat dotaci v rámci Programu Životního prostředí 2021-2027 Ministerstva životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.