Zikmund (ANO): Podpis koaliční smlouvy trval kvůli důslednosti

08.11.2014 17:41

Ing. Josef Zikmund za hnutí ANO Ústí nad Labem a Martin Hausenblas MBA za PRO! Ústí ve čtvrtek 6. listopadu v hotelu Vladimír slavnostně podepsali Koaliční smlouvu.

Zikmund (ANO): Podpis koaliční smlouvy trval kvůli důslednosti
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Ing. Josef Zikmund (ANO Ústí n/L) k tomu uvedl: „Pokud se zdálo, že koaliční smlouva dvou subjektů, které budou následující čtyři roky řídit město Ústí nad Labem, vzniká poněkud déle, příčina byla jediná: důkladnost, s jakou vznikala. Deset kapitol (otevřenost a transparentnost, hospodárnost, zaměstnanost, bezpečnost, životní prostředí a kvalita života, kultura, sport, doprava, ale také školství či sociální oblast), obsahuje přes padesát programových priorit, na něž je koalice rozhodnuta se soustředit. Občané se s nimi budou moci co nejdříve seznámit, protože koaliční smlouva bude zveřejněna.“

Všechny oblasti budou dále rozpracovány do detailnějších bodů a zveřejněny do konce tohoto roku v Programovém prohlášení rady statutárního města Ústí nad Labem. Zajímavým detailem Koaliční smlouvy, který jde nad rámec zákona, je příslib koaličních zastupitelů z hnutí ANO Ústí n/L a PRO! Ústí, že do tří měsíců po jmenování předloží čisté lustrační osvědčení.

Přílohou koaliční smlouvy je rovněž Etický kodex zastupitelů hnutí ANO Ústí n/L a PRO! Ústí. Jeho samozřejmou součástí je odevzdávání čestných prohlášení o činnostech, majetku, příjmech a darech podle zákona č. 159/2006 o střetu zájmů (ve znění pozdějších předpisů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…