Zimola (ČSSD): Novou práci na Vysoké škole technické a ekonomické beru jako výzvu

28.08.2017 9:45

Od nového akademického roku posílí Jiří Zimola tým pracovníků Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Jihočeský zastupitel za ČSSD a bývalý hejtman kraje se po 20leté pauze vrací zpátky ke své původní učitelské profesi.

Zimola (ČSSD): Novou práci na Vysoké škole technické a ekonomické beru jako výzvu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zimola

Zimola se tak rozhodl poté, kdy v rámci zklidnění politické atmosféry v Jihočeském kraji odstoupil z hejtmanského křesla a následně byl centrálním vedením ČSSD vyškrtnut z kandidátky sociální demokracie v podzimních parlamentních volbách.

„Nabídkou z VŠTE jsem byl velmi potěšen. Po letech se opět vracím ke svým učitelským kořenům, i když v tomto případě vyměním základní školu za vysokou. Zároveň věřím, že i v dalších činnostech, které souvisí s aktivitami školy v rámci spolupráce ze zahraničními vysokými školami či výzkumnými ústavy, budou mé dosavadní zkušenosti úspěšně zúročeny,“ vyjádřil se k nové profesní etapě svého života Jiří Zimola.

„Konkrétní přednáškové kurzy budou stanoveny vedením vysoké školy před začátkem akademického roku, ale předběžně jsme hovořili, že bych se měl zaměřit na oblast veřejné správy a regionální problematiku, kde můžu nabídnout nejen teoretické znalosti, ale především také praktické zkušenosti ze svého, dovolím si říci úspěšného, působení v čele Jihočeského kraje,“ popisuje budoucí náplň práce Jiří Zimola, který by se měl věnovat mimo jiné například koordinaci aktivit školy souvisejících se členstvím VŠTE v různých profesních sdružení, spolupráci s dalšími vysokými, středními i zahraničními školami či projektům odborných praxí a výzkumné činnosti.

Zimola se stáhl z politického života letos na jaře po zpolitizované kauze ohledně výstavby rekreační chaty na Lipně, kdy ihned v začátku odstoupil z funkce hejtmana Jihočeského kraje. „Nezávislý audit, který jsem nechal dobrovolně zpracovat, potvrdil, že k žádnému pochybení z mé strany nedošlo. Chata byla vystavěna za cenu obvyklou a všechny prostředky byly uhrazeny dle smluv a formou převodů na účet. Od počátku šlo jen o předvolební politický boj a já ho odmítl hrát. Nyní se soustředím na novou kapitolu své profesní dráhy,“ konstatoval Zimola, který nadále zůstává zastupitelem Jihočeského kraje a radním města Nové Bystřice a oběma funkcím se chce aktivně věnovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.