Změna pro Liberec: V dopravním podniku jde o velké peníze. Náhlé odvolání přináší mnoho otazníků

05.12.2015 13:17

Tisková zpráva hnutí Změna pro Liberec:

Změna pro Liberec: V dopravním podniku jde o velké peníze. Náhlé odvolání přináší mnoho otazníků
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Předsedou představenstva DPMLJ se dnes stal Pavel Šulc, který vystřídal Martina Čulíka (oba ANO). Místopředsedou představenstva byl zvolen Jiří Římánek (Změna). Po nedávném odvolání místopředsedy Josefa Šedlbauera hlasy členů představenstva za Jablonec (Dlouhý – ODS, Pleticha – ČSSD), opozici (Václavík – SLK) a některými zástupci ANO (Šulc, Šrajer) tak došlo ke kompletní obměně vedení představenstva DPMLJ.

Zástupci Změny budou v představenstvu dále prosazovat stejné cíle, jako doposud. Jedná se zejména o nápravu nevyrovnaných smluvních vztahů se společností BusLine, na které upozornil i stále neuzavřený audit.

Josef Šedlbauer k tomu říká: V DPMLJ jde o velké peníze, roční objem zakázky pro BusLine je kolem 150 milionů a smlouva je uzavřena celkem na 10 let. Kromě nápravy existujících smluv považuji za zásadní, aby se v dopravním podniku nepřipravovala půda pro budoucí vliv BusLine. Dosavadní smlouvy končí v roce 2019 a jsem přesvědčen, že pak DPMLJ dokáže zajišťovat dopravu pro Liberec a při dobrém plánování i pro Jablonec vlastními silami.

Jednání s BusLine o nápravě nevýhodných podmínek za DPMLJ v posledních měsících vedli M. Čulík a J. Šedlbauer.

„Musíme vycházet z toho, že Změna získala ve volbách pouze 25% a naši kolegové z jiných stran chtějí situaci řešit jinak, než jak bychom ji řešili my. Na druhou stranu, svou roli zde může hrát i fakt, že firma BusLine má nejasnou vlastnickou strukturu a dlouholeté vazby na tradiční politické strany a z toho vycházející sílu při prosazování svých zájmů. Věřím ale tomu, že společný cíl Změny pro Liberec a hnutí ANO zůstává stejný -  co nejlepší podmínky pro DPMLJ, i když to možná bude trvat déle“, dodal Jan Korytář.

Zuzana Kocumová: „Situace s náhlým odvoláním Josefa Šedlbauera z pozice místopředsedy a volba Pavla Šulce na pozici předsedy představenstva přináší mnoho otazníků. O to víc, že šlo o odvolání náhlé, bez jakéhokoliv upozornění, vyšlo od zástupců stran, které mají historickou zodpovědnost za nevýhodné smlouvy s firmou BusLine, a navíc podpořené i dvěma hlasy ze tří od koaličního partnera. Navíc odvolán byl dlouholetý a nejhlasitější kritik těchto smluv. Budu jedině ráda, když se mé obavy ukážou jako neopodstatněné, a nové vedení DPMLJ podnikne veškeré možné kroky k tomu, aby z městského rozpočtu dále neodtékaly desítky milionů na základě podivných smluv do kapes firmy s nejasným vlastníkem.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…