Zoufalík: ODS se musí zbavit všech, kteří jsou za současný stav odpovědní

15.01.2014 15:17

Komentář k aktuální situaci v ODS.

Zoufalík: ODS se musí zbavit všech, kteří jsou za současný stav odpovědní
Foto: Bohumil Zoufalík
Popisek: Bohumil Zoufalík

Dnes je tomu necelý rok, kdy jsem ještě jako člen ODS a předseda Místního sdružení Záběhlice, poslal všem předsedům místních sdružení ODS v ČR dopis, ve kterém jsem je vyzval, aby se zamysleli nad aktuálním stavem ODSky. K dopisu mě vyprovokoval katastrofální výsledek kandidáta ODS na post prezidenta ČR. Výsledek kandidáta ODS v prvním přímých prezidentských volbách jsem vnímal i jako důsledek špatných kroků Nečasovského vedení a celkového odklonu ODS od pravicové politiky. Ve svém dopise jsem požádal členskou základnu, aby ve svých místních organizacích našla nové tváře a nahradili jimi tehdejší vedení s předsedou Nečasem. Nestalo se tak. Po roce, který tak ODS promarnila, se ODS dostala na úplné dno, kde dnes bojuje o holou existenci. V čele této strany má ODS stále stejné lidi, ti kteří tuto stranu dostávali roky do kolenou. Jedinou změnu, kterou dokázalo nabídnout současné vedení ODS byl vynucený ostudný odchod Petra Nečase z jejího čela, který ve svém důsledku nastartoval a akceleroval další pád ODS a tím i celé české pravice. 

Domnívám se, že chce-li se ODS dnes vrátit mezi zdravé demokratické strany musí se velice rychle zbavit všech těch, kteří jsou za tento stav odpovědni, třeba i tím, že roky jako členové vedení strany přihlíželi její devastaci. Chce-li ODS v budoucnu uspět a má-li se stát znovu silnou pravicovou stranou, musí se vrátit k demokratickým principům uvnitř vlastní strany, na kterých byla při svém vzniku postavena. Nové vedení by mělo navázat na pravicové hodnoty, které patřily k základním kamenům při jejím vzniku. Jen tak si může ODS uchovat šanci znovu se stát nejsilnější pravicovou stranou v ČR, která v budoucnu může převzít odpovědnost za vývoj české pravice a za její budoucí integraci. Zda-li tento nelehký úkol ODS zvládne, nám napoví již tento víkend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohumil Zoufalík - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…