Zuna (TOP 09): Užívání koloběžek trápí nejméně 11 statutárních měst

31.10.2022 16:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke sdíleným koloběžkám.

Zuna (TOP 09): Užívání koloběžek trápí nejméně 11 statutárních měst
Foto: TOP 09.cz
Popisek: Poslanec Michal Zuna (TOP 09)

Armádu koloběžek lze zkrotit. S pohozenými koloběžkami na Praha 2 se setkáváme denně. Problém je také častá bezohledná jízda. Nyní máme řešení.

Po provozovatelích Lime a Bolt požadujeme změny v uživatelské aplikaci. Právě to aktuálně řeší náš radní Tomáš Halva. Aplikace by nově nedovolila ukončit jízdu v neoznačené oblasti a neumožňovala by ani vjezd do parků. Ty by opět byly bezpečnou zónou pro pěší, rodiny, seniory i pejskaře. Požadujeme také zřízení speciální linky, kam by občané i strážníci mohli provozovatelům hlásit překážející koloběžky. Aktuálně se provozovatel o svoje stroje stará pouze ve všední dny v pracovní době, přičemž většina problémů vzniká během noci a o víkendech. Budeme pokračovat i ve spolupráci s Městská policie hl. m. Prahy v ochraně pěších na chodnících před bezohlednou jízdou uživatelů.

Mám potvrzeno, že užívání koloběžek trápí nejméně 11 statutárních měst, což představuje 24 % české populace. Proto naše zkušenosti sdílíme i s ministrem dopravy Martinem Kupkou. V Poslanecké sněmovně také připravujeme analýzu, která přinese zkušenosti z velkých evropských měst.

Sdílené elektrokoloběžky jsou dobrou myšlenkou. Všichni ale víme, jak vypadá praxe. A na to je potřeba reagovat. Potřebujeme změnu legislativy a nenechat naše města v řešení osamocená.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.