Zvára (Svobodní): Nepleťme se do sporu na Ukrajině

23.03.2014 20:15

Nepleťme se do vnitropolitických záležitostí jiných států ani do uplatňování práva na sebeurčení na Krymu, ani v jiných částech Ukrajiny, stejně jako jsme tak nečinili v případě Slovinců či Litevců, když se rozpadala Jugoslávie a Sovětský svaz.

Zvára (Svobodní): Nepleťme se do sporu na Ukrajině
Foto: Archiv KZ
Popisek: Místopředseda Svobodných Karel Zvára

Buďme připraveni bránit náš stát stejně jako spojence v NATO podle článku 5 Severoatlantické smlouvy, budou-li napadeni.

Zdržme se s ostatními členy NATO užití síly či hrozby užití síly při řešení mezinárodních vztahů s výjimkou obrany a mírových misí OSN tak, jak jsme se k tomu společně zavázali dle článku 1 Severoatlantické smlouvy.

Nesouhlasíme ani s uvalováním ekonomických a obchodních sankcí na žádnou zemi světa. Volný obchod je nejlepší zárukou míru, neboť válka znamená ztížení či přerušení obchodních vztahů, a je tedy proti zájmům obyvatel i firem zúčastněných zemí. Ve světě rovnoprávných partnerů, kteří spolu obchodují (tj. dobrovolně spolupracují), není prostor ani pro umělé obchodní bariéry ani pro války.

Karel Zvára
místopředseda Strany svobodných občanů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Svobodni.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

18:14 Dostál (Stačilo!): Kurdové už to ví, Ukrajinci na to přicházejí. Nás to zatím stojí „jenom" peníze

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.