Do této situace nás přivedla ODS. Ať přijme odpovědnost, volal ve sněmovně Sobotka

20.08.2013 14:21

V úvodu dnešní schůze sněmovny, kdy se bude hlasovat o jejím rozpuštění, promluvil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a potvrdil, že všichni poslanci ČSSD budou hlasovat pro rozpuštění sněmovny, aby mohly být předčasné volby. Apeloval také na ODS, ať se přihlásí k odpovědnosti a neopouští jednací sál.

Do této situace nás přivedla ODS. Ať přijme odpovědnost, volal ve sněmovně Sobotka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Hned po zahájení dnešní schůze Poslanecké sněmovny měl slovo předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, jako jeden z navrhovatelů této mimořádné schůze o rozpuštění sněmovny.

„Když se konal první pokus o rozpuštění sněmovny, chybělo 24 hlasů. Dnes Poslanecká sněmovna jistě dostojí své odpovědnosti a hlasy chybět nebudou.“ ČSSD podle Sobotky vidí i nadále jako jediné východisko z krize rozpuštění dolní komory. „Ti, co ho odmítají, nenabídli žádnou jinou cestu.“ V Poslanecké sněmovně podle předsedy ČSSD neexistuje ani pravicová, ani levicová většina. "Proto je jediným možným řešením rozpustit sněmovnu a opět jít k volbám a dát tak možnost k sestavení nové vlády." Jedině tak bude sněmovna zase funkční. Pokud by se sněmovna nerozpustila, znamenalo by to prý dlouhodobé vládnutí vlády v demisi a prohlubování krize.

V závěru své řeči Sobotka apeloval na poslance ODS, aby neodcházeli ze sálu při hlasování. Podle Sobotky by měli přijmout odpovědnost a zůstat a hlasovat, protože do této krize nás prý přivedla právě ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…