Paroubek vstupuje do ČSSD. Do té, již vede Volfová

11.01.2024 16:10

Bývalý premiér Jiří Paroubek vstoupí do ČSSD. Nikoli do své původní strany, kterou vedl a která se dnes jmenuje Sociální demokracie, ale do politického subjektu někdejší poslankyně Jany Volfové. Podle Paroubka má šanci v příštích volbách vstoupit do Poslanecké sněmovny.

Paroubek vstupuje do ČSSD. Do té, již vede Volfová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Volfová upekla závin. Spolu s Jiřím Paroubkem ho pak přinesli do kanceláře Miloši Zemanovi

Během loňského června došlo k oficiální změně názvu i zkratky sociální demokracie. Z České strany sociálně demokratické (ČSSD) se stala Sociální demokracie (SOCDEM). Jak ParlamentníListy.cz jako první informovaly, původní nevyužité zkratky se ujala Jana Volfová, která vtiskla své straně nový název: Česká suverenita sociální demokracie se zkratkou ČSSD.

Anketa

Jste pro zrušení koruny a zavedení eura v ČR?

94%
hlasovalo: 57766 lidí

Politička nezahálí a rozšiřuje stranické řady. Novým úlovkem bude podle zjištění ParlamentníchListů.cz bývalý sociálnědemokratický premiér Jiří Paroubek. Ten to sám redakci potvrdil.

„Ano, přihlášku mám podanou,“ sdělil Jiří Paroubek naší redakci. „Už jsem o tom veřejně mluvil minulý měsíc a myslím, že ČSSD zatím pod vedením Jany Volfové jde v posledních měsících po té cestě, po které šla bývalá ČSSD, když jsem stál v jejím čele,“ uvádí Paroubek pro ParlamentníListy.cz.

Podle jeho slov by ČSSD mohla uspět ve sněmovních volbách. „Naším cílem budou zcela nepochybně volby do Poslanecké sněmovny v příštím roce, ale už i krajské volby. V některých krajích strana v koalici se vhodnými partnery nalevo bude chtít uspět, a jak jsem naznačil, především ve volbách do Poslanecké sněmovny zase v levicové předvolební koalici bude chtít uspět,“ podotýká expremiér.

Nad sociální demokracií, která pod jeho vedením v minulosti opakovaně vyhrála volby, dnes láme hůl. „Uvidíme, jaký bude jejich náraz v evropských volbách. Podle mého názoru nějakého velkého úspěchu nedosáhne. Dnes vidím budoucnost v projektu, o kterém hovořím v posledním roce. Spojení levicových sil a stran pro volby do Poslanecké sněmovny je stále aktuální a po evropských volbách bude ještě aktuálnější,“ doplňuje Jiří Paroubek.

Předsedkyně ČSSD Jana Volfová redakci potvrdila, že přihlášku ke vstupu do strany od Jiřího Paroubka obdržela. 

„Ano, to mohu potvrdit. Pan Paroubek přihlášku podal a teď ji předám vznikající krajské organizaci Ústeckého kraje, která o ní v nejbližší době rozhodne,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz Volfová.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…