Poslanci TOP 09 děkují protestujícím hercům. A věří, že Balvína přešla chuť na výměny

04.08.2013 21:51

TOP 09 a STAN vyjádřili poděkování a úctu umělcům, kteří protestovali proti odvolání ředitele Národního divadla Jana Buriana. Ministr kultury Jiří Balvín ho posléze jmenoval do funkce zpět.

Poslanci TOP 09 děkují protestujícím hercům. A věří, že Balvína přešla chuť na výměny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Jiří Balvín

„Ministr kultury Balvín nekulturně a bezostyšně odvolal ředitele Národního divadla Jana Buriana. Tato akce vyvolala rychlou reakci. Kulturní veřejnost i politici vyslovili svůj zásadní nesouhlas s takovým postupem. Ministr bez mandátu voličů, bez důvěry a bez ostychu destabilizuje naši první scénu,“ píší ve svém vyjádření poslankyně Anna Putnová a poslanec Stanislav Polčák.

Celé prohlášení poslanců TOP 09 ZDE.

„Vážíme si postoje umělců, kteří se rozhodli vyjádřit svoje stanovisko a riskovali nejistou budoucnost. Podali výpověď z Národního divadla, aby se za cenu vlastní újmy postavili za ředitele Buriana,“ dodává dvojice.

Podle nich nakonec krok umělců přinesl výsledek. „Premiér Rusnok kapituloval před uměleckou sférou a Balvín musí odvolat, co odvolal. Ministr ‚odborník‘ dostal ledovou sprchu. Žlutá karta pro Balvína, jak ohodnotil výkon ministra premiér Rusnok, snad bude dostatečnou výstrahou, aby ministra Balvína přešla chuť na další výměny v čele kulturních institucí,“ píší poslanci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…