Stranické kandidátky nesestavují soudy, vzkazuje Hašek nespokojencům

30.08.2013 14:04

ČSSD má problém. Již ve dvou krajích - Moravskoslezském a Olomouckém - se nespokojení politici, kteří se nedostali na kandidátní listiny pro předčasné volby, obrátili na soud. Statutární místopředseda Michal Hašek tvrdí, že kandidátky sestavují politické strany a ne soudy.

Stranické kandidátky nesestavují soudy, vzkazuje Hašek nespokojencům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Ve vyjádření pro Českou televizi Hašek poznamenal, že ČSSD čelí nepříjemné situaci, kterou je třeba urychleně vyřešit. Podávání žalob kvůli neúspěchu ve vlastní politické straně považuje za nebezpečný precedens. Jako první se obrátil na soud ostravský primátor z ČSSD Petr Kajnar.

"Je evidentní, že je to nepříjemná věc, která si ze strany sociální demokracie vyžaduje rychlé řešení," řekl České televizi místopředseda ČSSD Michal Hašek, který již o tomto víkendu počítá s celou řadou jednání. Ta mají pomoci situaci vyřešit. „Například kdyby pan Kajnar nejprve oslovil vedení strany a přijel do Prahy na grémium, to se nestalo... Kandidátky by měly sestavovat politické strany, nikoliv soudci v soudních síních," pokračuje Hašek.

V Olomouckém kraji pak podle všeho za stížnostmi stojí bývalý člen ČSSD, který byl ze strany vyloučen, advokát Pavel Němec. Myslí si to alespň hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil. Ten má také za to, že vzhledem k Němcově minulosti od něho bylo možné něco podobného čekat. "Myslím, že je to osobní msta za to, že byl dříve odejit ze sociální demokracie," řekl Rozbořil České televizi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

18:46 Ani přes práh! Kolaborace... Vyznamená Pavel Posselta? V ČR už teď vidí rudě

Dostane šéf sudetských Němců Bernd Posselt od prezidenta státní vyznamenání? ParlamentníListy.cz se …