Zásadní spor v ČSSD: S Haškem jsme se neshodli, připustil Sobotka

02.08.2013 19:49

Spor mezi dvěma nejvyššími představiteli ČSSD ohledně Rusnokovy vlády stále přetrvává. Předseda Bohuslav Sobotka přiznal, že ke sladění stanovisek mezi ním a prvním místopředsedou Michalem Haškem nepřispěla ani schůzka mezi čtyřma očima. Přesto Sobotka stále věří, že se strana nerozštěpí.

Zásadní spor v ČSSD: S Haškem jsme se neshodli, připustil Sobotka
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Předsedou ČSSD se stal opět Bohuslav Sobotka

„Nebyla to shoda,“ přiznal Sobotka rovnou redaktorům serveru Lidovky.cz. „Informovali jsme se o svých stanoviscích a dohodli jsme se, že by bylo dobře, kdyby se v příštích dnech hledalo řešení,“ dodal. Doufá, že výsledkem bude jednotné stanovisko ČSSD, vnitrostranická debata nad jeho podobou však prý bude pokračovat.

Sobotka sám vidí stále jako nejlepší řešení krize předčasné volby. „V této Poslanecké sněmovně se už žádná dobrá vláda sestavit nedá,“ obává se. Žádná levicová většina hlasů, o kterou by se Rusnokova vláda mohla věrohodně opřít, prý není.

O průběhu rozhovoru s Haškem se příliš nechtěl šířit. „Byla to standardní konzultace. Zajímal mě jeho názor na řešení současné politické situace,“ říká. Akceptuje prý, že Hašek má jiný názor než on. Definitivní rozhodnutí prý učiní hlasování předsednictva. To pak všichni budou muset akceptovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…