Zneplatnění smluv nezveřejněných v registru: Odmítnuto v Senátu

22.10.2015 21:17

Senát odmítl uzákonit zneplatnění smluv, které by nebyly uveřejněny v jejich registru. Za nezveřejnění smluv chce jen pokuty ve výši nejméně 10.000 korun. Dohled nad zveřejňováním smluv se dnes rozhodl svěřit Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Senátní úpravy zákona o registru smluv bude muset posoudit Sněmovna.

Zneplatnění smluv nezveřejněných v registru: Odmítnuto v Senátu
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Senátoři z povinnosti zveřejňovat smlouvy vyloučili podle očekávání také národní podniky, především tedy Budějovický Budvar. Zveřejňování by se podle horní komory nemělo vztahovat ani na dohody o poskytnutí dotace podle zákona o Státním zemědělském intervenčním fondu a na smlouvy, při nichž nebudou použity peníze z veřejných rozpočtů.

Proti zrušení neplatnosti smlouvy v případě jejího nezveřejnění se postavil iniciátor zákona, poslanec Jan Farský (TOP 09). Podle něj by v takovém případě bylo lepší, kdyby žádný registr smluv neexistoval, protože by byl "totálně nefunkční".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…