Koalice si nastavila nová pravidla. Jedno bude porušeno a vláda končí

10.04.2012 21:20

Vláda ODS, TOP 09 a Věcí veřejných bude pokračovat. Po jednání špiček vládní koalice to novinářům oznámili předsedové koaličních stran. Podle premiéra Petra Nečase (ODS) je klíčová dohoda na úsporných krocích, které zajistí pro roky 2013 a 2014 schodek rozpočtu pod třemi procenty HDP. Ve středu by podle něj rozpočtová opatření měla potvrdit vláda.

Koalice si nastavila nová pravidla. Jedno bude porušeno a vláda končí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o důvěře vládě

Plnění úsporných plánů kabinetu bude podle Nečase i nadále podmínkou pokračování vlády. Pokud je některá ze stran nebude dodržovat, koaliční projekt skončí. Koaliční špičky se dohodly také na tom, že vypustí z vládního programu body, které z rozpočtových a časových důvodů už nesplní.

Nynější vládní krizi rozpoutalo usnesení grémia VV z minulého úterý, které vyzvalo své ministry k podmíněnému odchodu z kabinetu. Ministři VV demise nakonec nepodali a strana krok v souvislosti s dalšími jednáními odsunula.

Předseda VV Radek John novinářům po dnešním jednání řekl, že rozhodnutí VV o demisích bylo vyvoláno tím, že se koalice nescházela a neřešila problémy. Je prý rád, že se nyní podařilo znovu "nastavit komunikaci". Vládní krizi podle něj vyvolal "emocionální výbuch VV", účel ale prý byl splněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…