Nečas s koalicí ODS a ČSSD nesouhlasí. Je to prý politicky nesprávné

16.11.2010 13:43

Předseda ODS a premiér Petr Nečas pokládá koalici mezi ODS a ČSSD v Praze za politicky nesprávný krok. Řekl to po dnešním jednání vlády.

Nečas s koalicí ODS a ČSSD nesouhlasí. Je to prý politicky nesprávné

"Uzavření koalic považuji z politicky nesprávný krok. Představitelé pražské ODS můj názor znají. My ale nejsme autoritativní strana. Je nyní na představitelích pražské organizace ODS, aby o svém rozhodnutí v příštích čtyřech letech přesvědčili voliče," zmínil premiér.

Nečas také uvedl, že na výsledku jednání má svůj podíl i přístup vítězné TOP 09 v Praze. "Na základě chování představitelů TOP 09 se postupu pražské ODS divím méně, než bych se divil před čtyřmi týdny," vysvětlil k otmu. Už poněkolikáté ale zdůraznil, že lepším krokem by podle něj byla právě pravicová koalice s TOP 09. Odpovídala by lépe přání voličů vyjádřenému ve volbách, řekl.

V pražském zastupitelstvu TOP 09 získala 26 mandátů, druhá ODS 20 a třetí sociální demokraté 14.

Sobotka: Naši lidé se zasadí o vymýcení korupce z radnice

Proti vzniku podobné koalice se v minulých dnech vyslovil i lídr ČSSD. Bohuslav Sobotka se neúspěšně pokusil pražské stranické organizaci koalici s ODS zakázat. Pražská ČSSD, která se po volbách zbavila svého lídra Jiřího Dienstbiera ml., by podle Sobotkových slov z počátku měsíce uzavřením koalice s ODS jen pomáhala setrvání "zkompromitovaných struktur" v čele pražského magistrátu.

"Já jsem si tuto koalici nepřál a je odpovědnost na pražské koalici. Bude to ale i na ČSSD, kdo bude lídrem trvalých změn. Naši lidé se zasadí o to, aby z radnice byla vymýcena korupce,"  uvedl pak Sobotka na dnešním krátkém brífinku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…