Poslední týden roku: Kníže zapadaný sněhem, usměvavý Kalousek u kávy

28.12.2010 7:31

Poslední týden v roce tráví členové vládního kabinetu různě. Například šéf státní kasy Miroslav Kalousek (TOP 09) ze svého pracovního nasazení neslevil, jeho stranický kolega, šéf diplomacie Karel Schwarzenberg, zase odjel relaxovat na chaloupku.

Poslední týden roku: Kníže zapadaný sněhem, usměvavý Kalousek u kávy

Někteří politici využívají mezivánoční čas k relaxaci, jiní ani v této sváteční době neztrácejí kontakt s děním na politické i společenské scéně.

Kalousek je pilný i o Vánocích

Jako třeba šéf státní kasy Miroslav Kalousek (TOP 09). Ten první posváteční den trávil nad kávou ve své ministerské pracovně, kde se pilně věnoval četbě novin. "Denní tisk čtu pravidelně, vánoční čas nevyjímaje," sdělil s úsměvem ParlamentnímListům.cz.

Mezi jeho dalšími vládními kolegy již takové nadšení pro aktuální dění patrné nebylo, většina z nich si dává o Vánocích takříkajíc "mediální oddych".

Kníže relaxuje na chaloupce

Jako například ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09). "Mám dovolenou, vánoční svátky jsem trávil na zasněžené chaloupce, média teď vůbec nesleduji," vzkázal Parlamentnímlistům.cz relaxující kníže.

Ten dodal, že ač politickou scénu mezi svátky nesleduje, odchod z vlády ani politiky vůbec neplánuje. To mu totiž poradil například deník Blesk, podle něhož je Schwarzenberga v politice škoda.

Pospíšil: Ne noviny. Čtu historické romány

Podobný vztah ke sledování denního tisku má ale i ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS). Ten sice vánoční svátky tráví četbou, politika jej však nezajímá. "Snažím se číst historickou literaturu, kterou jsem dostal pod stromeček," svěřil se Pospíšil ParlamentnímListům.cz.

I přesto, že tak ministři většinou mezi Vánocemi a Novým rokem dění na politické scéně nesledují, o moc zřejmě nepřijdou. Například poslanci mají nyní měsíční "prázdniny" a dá se předpokládat, že i v ostatních politických orgánech se nebudou ke konci roku řešit nijak zásadní otázky chodu státu.

Více čtěte:

Josef Alois Náhlovský svérázně o Rathovi a Kalouskovi

Vtipné bilancování: Kalousek přebíhal, až prošoupal boty

Foto: Jan Cibulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…