Pospíšil se před studenty VŠE obával o svou tloušťku. Jako Babiš netáhne

29.11.2011 21:31

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil přednášel studentům VŠE o justici. Příliš zájemců nepřilákal.

Pospíšil se před studenty VŠE obával o svou tloušťku. Jako Babiš netáhne
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Jiří Pospíšil

Týden poté, co na půdě Vysoké škole ekonomické vystoupil se svou přednáškou na téma byznysu a korupce podnikatel Andrej Babiš, na stejné místo zavítal i ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil. Ten se pustil do méně populárního, zato složitějšího tématu. Vysvětlovat přišel reformu justice.

Související: Pospíšil chce 219 milionů na dorovnání platů soudců

Zatímco Babiš přilákal zhruba tisícovku studentů a dalších zájemců, Pospíšila si přišlo poslechnout zhruba 150 lidí a aula tak zeje prázdnotou.

Nervózní Pospíšil

Své vystoupení ministr zahájil tím, že se obává, že je tlustý. "Strašně mě znervózňuje tady ta krabička (od mikrofonu), vytváří mě ještě obéznějšího, než jsem. Nemohl bych mluvit do normálního mikrofonu, jak jsem z těch venkovských mítinků zvyklý," žádal pořadatele za smíchu přítomných studentů.

Prý je nervózní z toho, že přednáší na Vysoké škole ekonomické a podklady má připravené jinak, než chtěl. Čímž opět vzbudil smích poloprázdné auly.

Popíšil vysvětloval studentům nový občanský zákoník, nedostatek kvalitních právníků, nebo jeho cíl zrychlit nekonečně dlouhé soudní procesy.

O ministru Pospíšilovi se už řadu měsíců hovoří jako o ministru "na odstřel". Mezi důvody, které rozkývaly jeho křeslo, patří zejména šachy v souvislosti s nejvyššími posty státního zastupitelství. Ty se vesměs odehrávají bez souhlasu premiéra Petra Nečase (ODS). On sám ale spor příliš nekomentuje.

Související:
Berete úplatky? Hrozí vám až 10 let vězení, plánuje Pospíšil

Právě Pospíšil přitom patřil dlouhou dobu k premiérovým favoritům. V hodnocení popularity se často umisťuje na čelných místech. Při posledních volbách uhájil post poslance za Plzeňský kraj.

Čtěte více:

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…