Prezidentem komunistické vlády bych nebyl, řekl senátor Sobotka

31.05.2012 21:05

Přemysl Sobotka (ODS) stojí proti svému spolustraníkovi Evženu Tošenovskému v první etapě cesty k volbě prezidenta. To, jak dopadnou další části klání o nejvyšší post hlavy státu, odhadovat nechce, stejně tak jako z přirozených důvodů tají, jaké zbraně hodlá vytáhnout proti svým konkurentům. V každém případě sází na to, že by měl být pro voliče jasně čitelný.

Prezidentem komunistické vlády bych nebyl, řekl senátor Sobotka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

"Každý z těch, co dosud odhalili své plány či byli již přímo nominováni na to, aby se ucházeli o Hrad, by měl být čitelný ve svých názorech, postojích. Většina uchazečů má za sebou politickou dráhu řadu let, a proto za sebou zanechávají celkem zřetelnou stopu. To může i občanům pomoci v rozhodování," uvedl senátor Přemysl Sobotka v politické debatě Narovinu.

Tím naznačil, že kandidáti, kteří sázejí na svoji nestranickost, mohou být jistým krokem do neznáma.

Prezidentem komunistické vlády nebudu

Sobotka si všímá narůstajících sympatií Čechů k levici - konkrétně k ČSSD a KSČM, a potažmo společné vládě obou subjektů. "Vnímám toto riziko a pozorně sledují to, že by se možná předseda ČSSD Bohuslav Sobotka této variantě nebránil," řekl Sobotka. "Pokud by k tomu došlo a já byl skutečně prezidentem, okamžitě na svoji funkci abdikuji."

Další informace o postojích Přemysla Sobotky přinesou ParlamentníListy.cz v pátek. Více pak sdělí televizní debata Narovinu v sobotu v poledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…