Vláda rozhodla, že Drábek bude vést radu pro neziskový sektor

25.10.2011 22:28

Kabinet Petra Nečase (ODS) do čela vládní rady pro neziskové organizace postavil ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09). Funkce nebyla obsazena víc než rok, a rada tak pracovala v omezeném režimu. Nově se zvýší počet místopředsedů rady ze dvou na tři.

Vláda rozhodla, že Drábek bude vést radu pro neziskový sektor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Posledním předsedou rady byl bývalý premiér Jan Fischer, od poloviny roku 2010 je ale rada bez šéfa. "Svoji činnost sice nezastavila a její návrhy a informace předkládá vládě v současné době předseda vlády Petr Nečas, ale řada úkolů není splnitelná bez jmenování jejího předsedy. Především nebylo možné v souladu s jejím statutem provést žádnou rekonstrukci v jejím složení a ani ve složení jejích výborů," stojí v materiálu, který kabinet projednával.

Víc než polovina členů z neziskovek

Předsednictví jednoho z nejstarších poradních orgánů vlády, který funguje už od roku 1998, vláda určila ministrovi sociálních věcí jako vedoucímu resortu, který s významnou částí nestátních neziskových organizací v roli poskytovatelů sociálních služeb dlouhodobě spolupracuje.

Nově bude v radě trojice místopředsedů. Jeden z nich bude zastupovat neziskový sektor, druhým bude zmocněnkyně vlády pro lidská práva Monika Šimůnková a třetím jeden z ministrových náměstků. Předseda rady bude také moct zmocnit některého z místopředsedů, aby jej trvale zastupoval kromě situací, které může vykonávat jen ministr, například předkládání dokumentů vládě. Více než polovina členů rady je z neziskových organizací, zbytek jsou zástupci ministerstev a dalších úřadů.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

20:00 Věřit Rakušanovi Vrbětice? Politiky ani policie nepřesvědčila

Konec vyšetřování vrbětického výbuchu, ke kterému došlo před deseti lety. Stojí za tím Rusko, ale ni…