David Rath opět píše z vězení. Tajně a důrazně

25.06.2012 14:17

Poslanec David Rath na svém profilu na Facebooku zveřejnil další dopis z vazební věznice. Opět si stěžuje na své uvěznění, které označuje za koncentrovanou hrůzu, a kritizuje dlouhé zadržování pošty. Připomíná, že se prý v minulosti opakovaně zastával lidí, kteří museli ve vazbě strávit měsíce například kvůli kauze Budišov či biolíh, a varuje návštěvníky svého profilu, že se do vazby může dostat každý. Na dopis upozornil server Týden.cz.

David Rath opět píše z vězení. Tajně a důrazně
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vazebně stíhaný poslanec David Rath vystoupil ve sněmovně

V dopise se Rath zamýšlí nad smyslem vazby. „Podvědomě jsem si stejně jako většina normálních lidí myslel, že vazba je pro ty, kteří jsou druhým lidem nějak nebezpeční,“ píše. Prý tomu tak není vždy. Do vazby se podle poslance může dostat řada nevinných lidí, kteří podstupují „novodobou torturu“.

A zlepšení podmínek by prý nebylo těžké ani drahé. Podle Ratha by například nic nestálo umožnit návštěvy třikrát týdně místo jednou za 14 dní nebo umožnit volání rodině na vlastní náklady.

Už měsíc mi zadržují poštu v rozporu se zákonem

Rathovi také vadí kontrola pošty, která trvá 14 dnů. Přál by si, aby to byl jeden týden. Dodal, že mu ji policie v rozporu se zákon zadržuje už téměř měsíc.

„Vazba u nás spočívá v tom, že lidi zavřete mezi 4 stěny a necháte je tam se užírat depresemi a steskem. To by nemělo být cílem. Také to nepředpokládá zákon. To se líbí jen policajtům. Psychicky rozložení lidé jim totiž přiznají přesně to, co chtějí slyšet,“ popisuje Rath.

Rád by proto změnil 20 let starý zákon. „Třeba se ke mně někdo přidá…“ uzavírá svůj facebookovský dopis.

Rath zveřejní ještě jeden dopis

Server Týden.cz připomíná Rathovy problémy s profilem na sociální síti Facebook. Řada lidí je označila za podvrh a profil byl poté zablokován.

"Musela jsem posílat do Ameriky naskenované doklady do centrály Facebooku," řekla serveru Týden.cz Rathova asistentka Nicole Mertinová. Ta spravuje poslancův facebookový profil a zařizovala i jeho znovuzprovoznění.

Mertinová serveru neprozradila, jakým způsobem je s Davidem Rathem ve spojení. Dodala ale, že má ještě jeden text určený ke zveřejnění.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…