Dobro a zlo neexistuje, myslí si mocný ODSák Hrdlička

17.09.2012 9:45

Podnikatel Tomáš Hrdlička (ODS) bývá označován za hybatele pražské a někdy dokonce i celonárodní české politiky. Karel Janeček řadí Hrdličku do kategorie kmotrů, o kterých mluví jako o zmrdech. Hrdlička dává v rozhovoru pro server ČeskáPozice.cz najevo, že s Janečkem absolutně nesouhlasí, ale oceňuje jeho přímost.

Dobro a zlo neexistuje, myslí si mocný ODSák Hrdlička
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

Rozhodně se necítí být jakýmsi pražským Machiavellim. Tomáš Hrdlička sám sebe vnímá jako podnikatele, který je ochoten budovat si vztahy a podat si ruku s lidmi kolem sebe. Je ochoten s nimi diskutovat a vstoupit do názorového střetu, protože výměna názorů s druhými člověka obohacuje. Nic z toho ale neznamená, že by byl nějakým kmotrem, který v pozadí tahá za provázky.

Nejsem žádný kmotr

"Vůbec nevím, co na to říct. Myslím si, že to je úplná hloupost a vytváření mýtů. Navíc pro vás novináře je to poté výrazně jednodušší – vytváříte pozice dobra a zla. Přitom v normálním životě dobro a zlo neexistuje. Vždycky je to někde mezi. Spíše si myslím, že když lidé něčemu nerozumí, tak takhle škatulkují. Vedou je k tomu zlé úmysly, protože nálepka, kterou jsem získal, je nesejmutelná," poznamenává podnikatel.

Poukazuje přitom na to, že otevřeně podniká, předkládá daňová přiznání a nikdo nemůže zpochybnit cestu, jakou se dostal ke svému majetku. Zároveň ale neseděl v žádné vrcholné funkci, nebyl starostou, ani poslancem nebo senátorem. Pravda, v regionální politice působí řadu let, ale děje se tak na základě toho, že dostává důvěru od voličů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…