Filosof napsal o diktatuře politické korektnosti. S lidmi se prý manipuluje

29.12.2013 18:40

Lidé, kteří jsou odkázáni na mainstreamová média, jsou podle filosofa Jiřího Fuchse oběťmi manipulace a v podstatných společensko-politických otázkách jsou v podstatě neinformovaní. Výsledkem je podle něj u mnoha lidí negramotnost.

Filosof napsal o diktatuře politické korektnosti. S lidmi se prý manipuluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Ve svém textu na webu Protiproud.cz píše Jiří Fuchs právě o těch konzumentech, kteří se pouze orientují na média mainstreamová. „Neboť tato média nám sama nikdy neprozradí, že jsou kulturně ve službách levicového liberalismu, který je už po celá desetiletí ideologickým hegemonem západní civilizace,“ vysvětluje filosof.

„Cenou za takovou důvěru v oficiální mediální zprostředkování je proto politováníhodná negramotnost (např. v otázce lidských práv) jako nevyhnutelný následek dobrovolné manipulovanosti. Oběti této manipulace se totiž snadno stávají tvárným materiálem převýchovy mravního vědomí podle měřítek politické korektnosti,“ varuje.

Podle Fuchse se tak ve výsledku často jen „nálepkuje“, místo aby se rozumně vysvětlilo, že například rasismus není přijatelný. „Jako se starým marxistům podařilo přesvědčit masy intelektuálů o posvátnosti boje za sociální spravedlnost pro dělníky, a přišla diktatura proletariátu, tak se týmž jednoduchým trikem (totiž fingovaným bojem za všechny utlačované) podařilo neomarxistům přesvědčit západní společnosti, že vybrané, proletarizované menšiny mají permanentní status obětí; a jako takové jsou přece vždycky v právu,“ vysvětluje.

Ve výsledku jde o „diktaturu politické korektnosti“. Kdo je nekorektní, zaslouží morální odsouzení. „Diktatura politické korektnosti je rozumně nezpochybnitelnou realitou západní civilizace posledních desetiletí. Mesiánská logika marxistických znalců lidských věcí, uznávaných to světlonošů humanity a pokroku, je stejná tehdy i dnes,“ míní filosof.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…