Fischer v bulváru: Sešel jsem se s Bártou, ale nechci to komentovat

12.09.2012 9:14

Prezidentský kandidát Jan Fischer trvá na tom, že je nestranickým kandidátem, který nemá vazby na žádné politické strany. Na druhou stranu však nevyvrátil, že se několikrát sešel například s Vítem Bártou a rovněž představiteli ostatních stran. Od spolupráce s partajemi jej to však prý spíše odradilo.

Fischer v bulváru: Sešel jsem se s Bártou, ale nechci to komentovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

Jan Fischer trvá na tom, že do prezidentské volby jde jako nestranický a nezávislý kandidát. „Žádná strana mě nevysílá do boje, já nemusím být žádné zavázaný,“ pochvaloval si v rozhovoru pro deník Blesk. Rozhovory s několika stranami prý vedl, ale ty jej jen utvrdily v názoru, jít do voleb jako solitér.

Následně byl však konfrontován se zjištěním bulvárního deníku, že se vloni v listopadu v Londýně, kde působil v Evropské bance pro rozvoj, tajně sešel s lídrem Věcí veřejných Vítem Bártou. „Já bych takové spekulace nechal stranou,“ snažil se vyhnout odpovědi. Následně však připustil, že se s Bártou několikrát sešel. Rozhodně se však prý nebavili o prezidentské kampani.

Ačkoliv chce Fischer být v prezidentské funkci nestranický, neznamená to, že by do politiky nevstupoval. Naopak má rozsáhlé plány, jak z pozice prezidenta politické dění ovlivňovat. „Byl bych s politiky v pravidelném kontaktu, víc bych chodil na schůze vlády a parlamentu,“ plánuje. Rovněž slibuje, že by přicházel s vlastními návrhy a koncepty. „Vyjadřoval bych se konkrétně a razantně k věcem, které občany trápí,“ slibuje prezident prezidentských voleb. Věří, že názor podpořený prezidentskou autoritou by politici neignorovali.

I kdyby se prezidentem nestal, rozhodně nemá v úmyslu stahovat se z veřejného života. „Do penze se ještě nechystám,“ slibuje. 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…