Jiří Dolejš trpělivě vysvětluje čtenářům kauzu Petelík

29.10.2012 11:14

Kauza Jaromíra Petelíka, asistenta poslance KSČM Jiřího Dolejše, který byl nařčen, že na svůj Facebook pověsil výzvu k věšení pravičáků a vyvlastňování jejich majetků, rezonuje i na profilu komunistického poslance na ParlamentníListy.cz. Jiří Dolejš zde již od soboty trpělivě hájí svého asistenta.

Jiří Dolejš trpělivě vysvětluje čtenářům kauzu Petelík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaromír Petelík rozdává materiály na podporu senátní kandidatury Jiřího Dolejše

Již v sobotu, když se výzvami z asistentova Facebooku zabývala snad všechna média, Jiří Dolejš na svůj profil na ParlamentníListy.cz napsal, že „je nad slunce jasné že citovaných nechutných výroků se mohl dopustit jedině agresivní fanatik, nesoudný magor, nebo provokatér. Zatím jsem neměl důvod si myslet, že by pan Petelík snad byl magor,“ ujistil.   

Po dvou dnech, kdy Petelík popřel, že by cokoliv takového napsal, Dolejš vyzývá ke klidu. „Možná z tohoto humbuku přes snahu některých rozfoukávačů nic nebude. Takže v klidu - žádné zkratkovité řešení,“ snaží se Dolejš uklidňovat čtenáře svého profilu. Chce celou věc s Petelíkem vyřešit a v klidu se rozhodnout. Na nápad čtenáře, aby svého asistenta Petelíka „okamžitě vyhodili ze strany“ vzkázal: „Ujišťuji vás, že z KSČM se nevyhazuje 

jak z tramvaje - jste demokraticky přijímání a taktéž je možné se s někým demokraticky rozejít. Ale štvanice na členy ani náhodou,“ ubezpečuje.

Mezi tázajícími čtenáři se objevil i názor, že asistent Petelík, který byl kdysi zaměstnán na ministerstvu práce a sociálních věcí pod Petrem Nečasem, může být agentem pravice, který se k němu vetřel. „Zkusme nepropadat paranoidnímu vidění světa,“ odmítl podobné úvahy Dolejš. „Pokud budete chodit po světě s pocitem, že všichni jsou najati proti vám, daleko nedojdete,“ doporučuje čtenářům. Podle něj není třeba z této pseudoaféry vyvozovat dalekosáhlé závěry, ale je zajímavé sledovat, jak na ní reaguje pravice.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…