Karolína Peake o Holešovské výzvě: Jsou to magoři, nedivím se, že jim skoro nikdo nepřišel

07.04.2013 18:15

Vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM) má za to, že občanská aktivita je ukázkou zdravé společnosti. To se podle ní ovšem nedá říci o organizátorech protivládního sdružení Holešovská výzva. Ty nazvala nebezpečnými magory. Důvodem je to, že nesměřuje jen proti vládě, ale také proti principům demokratické společnosti.

Karolína Peake o Holešovské výzvě: Jsou to magoři, nedivím se, že jim skoro nikdo nepřišel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze se sešli sympatizanti Holešovské výzvy za účelem svržení Nečasovy vlády

„Občanskou aktivitu velmi vítám a je ukázkou zdravé společnosti. To se ale zcela určitě nedá říci o aktivitě nazvané Holešovská výzva, reprezentované organizátory, kteří by se s trochou odvahy dali nazvat nebezpečnými magory," cituje Týden.cz Peake.

Podle ní Holešovská výzva nesměřuje jen proti vládě, ale také proti principům demokratické společnosti. „Podobný program měly v historii různé jiné nebezpečné organizace a vzniklo z toho pouze mnoho lidského neštěstí,“ dodává vicepremiérka s tím, že se nediví nízké účasti na demonstraci.

Dnešní akci nazvanou Soumrak kmotrů vedle Holešovské výzvy organizovaly i další spřízněné iniciativy. Na Václavské náměstí dorazily stovky lidí.

Holešovská výzva vystupuje proti vládě dlouhodobě. Loni se jí podařilo na protestní akce do Prahy a dalších měst přivést tisíce lidí, později už se podobných demonstrací účastnilo méně lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…