Kubera: Klausův atentátník je jako terorista Breivik

02.10.2012 7:06

Politici ODS dávají najevo své rozhořčení nad tím, jak některé české osobnosti zlehčují útok na hlavu státu a naznačují, že Vondrouš chtěl jen dát najevo nesouhlas s některými výroky prezidenta Klause. Chtěl ukázat, že ne všichni s politikou Václava Klause souhlasí. Mluvili by ale stejně, kdyby byl napaden první polistopadový prezident Václav Havel, zní otázka z ODS.

Kubera: Klausův atentátník je jako terorista Breivik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) je znám jako muž, který čas od času sáhne k prohlášením ostřejšího typu. Své pověsti dostál i po útoku na prezidenta republiky Václava Klause, když atentátníka Pavla Vondrouše k teroristovi Andersi B. Breivikovi. Informuje o tom úterní Právo. Ačkoli se toto přirovnání může jevit na první pohled neadekvátní, je na místě říci, že oba muži své činy odůvodňují podobně. Chtěli zburcovat společnost nebo její politiky.

Tady máte ty "pisálky"

„Dokud budou média dávat tak velký prostor lidem jako je Breivik, a tento případ je jemu podobný, tak můžeme čekat další eskalaci,“ prohlásil Kubera. Senátor však zašel ještě dál když jmenoval politologa Jiřího Pehe a socioložku Jiřinu Šiklovou jako osobnosti, které dávají prostor lidem jako je Vondrouš a šíří onu zvláštní náladu ve společnosti.

Senátor se tak postavil na stranu prezidenta Klause, který dal najevo, že útok na svou osobu vnímá jako politický čin, který vypovídá cosi o atmosféře ve společnosti, kterou jitří řada "pisálků". Ve stejném duchu se vyjádřil i poslanec ODS Jan Vidím, jenž se pozastavuje nad tím, jak někteří lidé samotný útok zužují na debatu o selhání ochranky. Na prvním místě je podle poslance třeba odsoudit "gaunera" Vondrouše.

„Debata, která se zužuje jen na to, jestli ho ochranka měla zastřelit, nebo ne, je špatná. Jde o to, že ten člověk v klidu poskytuje médiím rozhovory. Glorifikovat gaunera mi přijde absolutně nevídané, stejně jako relativizovat jeho skutek, jako to udělala paní Šiklová,“ zlobí se Vidím.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…