Na hradeckého hejtmana France podal žalobu jeho vlastní právník

24.03.2013 20:20

Právník krajského úřadu Jaroslav Široký podal trestní oznámení na hejtmana Královéhradeckého kraje a senátora sociálního demokrata Lubomíra France. Viní ho z vytunelování akciové společnosti Silvatres HK a tvrdí, že připravil kraj minimálně o 4,5 milionu korun.

Na hradeckého hejtmana France podal žalobu jeho vlastní právník
Foto: tan
Popisek: Královéhradecký hejtman Lubomír Franc

Hejtman Franc jakákoliv obvinění odmítá a rovněž podal trestní oznámení, a to za křivé obvinění a pomluvu. „Je to naprostý nesmysl. V orgánech Silvatresu jsem ani nikdy nepůsobil a nijak se na činnosti společnosti nepodílel. Firmu kdysi založilo bývalé vedení kraje ODS, jejíž někteří představitelé nyní skutečně čelí trestnímu stíhání,“ řekl ParlamentnímListům.cz Franc.

Hejtman: Právník se chce pomstít a zviditelnit

Policie v této souvislosti vyšetřuje bývalého krajského hejtmana Pavla Bradíka a tehdejšího radního Jiřího Vamberu se dvěma dalšími úředníky kvůli údajným pletichám při veřejné zakázce.

Lubomír Franc si myslí, že aktivita právníka z odboru kancelář hejtmana krajského úřadu je snahou o zviditelnění. „Pan Široký v poslední době podal na vedení kraje trestních oznámení kolem deseti a je zřejmě schopen si vymyslet prakticky jakékoli nařčení. Snaží se zřejmě jen jakýmsi způsobem pomstít a zviditelnit. Věc dále nechci do detailů komentovat, protože ji již vyšetřuje policie,“ uvedl hejtman Franc.

Další trestní oznámení podává sám Lubomír Franc

Jaroslav Široký argumentuje především dokumenty, jež mu prošly rukama během jeho činnosti na krajském úřadě. Podle něj hejtman způsobil kraji škodu ve výši 4,5 milionu korun.

Ten však popírá, že by se dopustil nějakých chyb. „Královéhradecký kraj postupoval vždy transparentně a nemá co skrývat. Na pana Širokého jsme rovněž podali trestní oznámení kvůli křivému obvinění a pomluvě,“ dodal Lubomír Franc.

Podle informací redakce se musel právník krajského úřadu Jaroslav Široký přestěhovat z kanceláře v patře hejtmana do jiného.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…