Okamura odevzdal podpisy. A zaútočil na exekutory kvůli babce a hrncům

06.11.2012 11:14

Senátor Tomio Okamura, který se na poslední chvíli rozhodl vyrazit do prezidentského klání, dnes odevzdal na Ministerstvu vnitra požadovaný počet podpisů a mimoto obeslal tisk svým nejnovějším blogovým příspěvkem. V něm brojí především proti exekutorům, kteří ničí nebohé občany.

Okamura odevzdal podpisy. A zaútočil na exekutory kvůli babce a hrncům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Jako by se lavina utrhla, zaplavuje mě kvantum stížností občanů a proseb o pomoc,“ píše novopečený zákonodárce. Jedním z nejčastějších problémů jsou podle něj exekuce. „Dlužníci si kolikrát dokonce nic nepůjčili, ale byli podvedeni - podvodník zfalšoval smlouvy a vzal auta na leasing nebo někdo ztratil doklady a jiný člověk na ně pak jezdil načerno tramvají,“ popisuje senátor.

„Můžeme se zlobit na babku, že podepsala smlouvu, kterou nečetla, a převzala pár hrnců, ale takový člověk je velmi snadno manipulovatelný a skutečně už nezvládá být racionální. A to platí i o jiných, mladších lidech. Ne každý má shůry dáno,“ připomíná Okamura.

Podle něj i současná legislativa nabízí možnosti, jak proti zvůli exekutorů bojovat. „Paragrafy máme, ale nějak nám to nefunguje. Takže přeci jen je třeba se v něčem posunout dál. V prvé řadě musíme systémově pomoci lidem, kteří se octnou v tíživé situaci a jsou obětí lichváře či zjevně neoprávněné či přemrštěné exekuce,“ radí prezidentský kandidát.

Právní poradenství by podle něj klidně zvládali úředníci nebo právní koncipienti. A když by několikrát byli exekutoři klepnuti přes prsty, bezesporu by přestali vymáhat nesmyslně vysoké odměny.

„Právo a spravedlnost je totiž ta nejzákladnější služba státu. A to u nás bohužel dobře nefunguje,“ uzavírá Okamura.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…